20.2 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeȘtirile zileiRăzboiul din Ucraina: mercenarii Wagner părăsesc orașul Bakhmut

Războiul din Ucraina: mercenarii Wagner părăsesc orașul Bakhmut

Grupul format din mercenarii ruși Wagner a început să-și retragă forțele din orașul ucrainean Bakhmut și să-și transfere pozițiile de acolo trupelor ruse obișnuite, a declarat fondatorul său, Evgheni Prigojin, într-un videoclip publicat joi, potrivit Reuters.

Prigojin a anunțat sâmbătă capturarea orașului Bakhmut, după cea mai lungă și sângeroasă bătălie a războiului.


Videoclipul a fost postat pe Telegram de serviciul său de presă și l-a arătat pe Prigojin îmbrăcat în haine de luptă și stând lângă un bloc rezidențial afectat de război.


În cel mai recent videoclip, Prigojin, care a exprimat în repetate rânduri critici publice la adresa înalților oficiali ruși ai apărării, a spus că forțele sale ar fi gata să se întoarcă la Bakhmut dacă armata regulată nu va putea gestiona situația.

Șeful grupului Wagner spune că i s-a transmis să rămână în Bakhmut

Șeful forței de mercenari rusești Wagner care luptă în estul Ucrainei a declarat marți (9 mai) că i s-a spus că el și oamenii săi vor fi considerați trădători dacă își vor abandona pozițiile în orașul Bakhmut.

Evgheni Prigojin a spus pentru a doua oară în câteva zile că forțele sale vor părăsi Bakhmut dacă nu vor primi muniția de care aveau nevoie pentru a continua bătălia, potrivit Reuters.

El și-a rostit cea mai recentă tiradă într-un mesaj audio cu blasfemii, fapt care a coincis cu serbarea Rusiei pentru victoria sovietică asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial printr-o paradă tradițională în Piața Roșie din Moscova.

„ Ieri a venit un ordin de luptă care a declarat clar că dacă ne părăsim pozițiile (în Bakhmut), va fi privit ca o trădare împotriva patriei. Acesta a fost mesajul pentru noi”, a spus Prigojin, potrivit Reuters.

Șeful grupului Wagner a transmis că i s-a ordonat să rămână la Bakhmut, acesta dând vina pe alții pentru lipsa de muniție de pe front

„(Dar) dacă nu există muniție, atunci vom părăsi pozițiile noastre și vom fi noi cei care se întreabă cine trădează cu adevărat Patria Mamă. Aparent, acela (trădând Patria Mamă) este persoana care a semnat ordinul de a furniza prea puțină muniţie.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:55

VIDEO: SpaceX lansează o rachetă dpentru Arabsat

SpaceX a lansat cu succes cea mai recentă rachetă Falcon 9 de la Cape Canaveral din Florida, sâmbătă (27 mai), imediat după miezul nopții,...

Aur pentru România la Europenele din Slovenia în proba de patru rame feminin

Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au adus aurul pentru România! Astăzi, 27 mai, echipajul feminin de patru rame al României...
00:00:31

VIDEO: 175 de migranți găsiți într-un camion în apropierea graniței de sud a SUA

Autoritățile mexicane au găsit 175 de migranți, majoritatea din Guatemala, înghesuiți într-o remorcă de camion în statul Chiapas din sudul țării, a anunțat vineri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă