28.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeȘtirile zileiPutin confirmă vizita lui Xi în Rusia în timp ce războiul din...

Putin confirmă vizita lui Xi în Rusia în timp ce războiul din Ucraina se prelungește

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că președintele Xi Jinping din China va vizita Rusia, declarând că relațiile au atins „noi frontiere” pe fondul îngrijorării SUA că Beijingul ar putea oferi sprijin material invaziei Rusiei în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a confirmat că președintele Chinei Xi Jinping îl va vizita în Rusia în viitorul apropiat, potrivit Reuters.

Și că relația dintre țări atinge, citează, „noi frontiere” cu un semn evident de concurență cu Occidentul, care se teme că Beijingul ar putea începe să furnizeze Rusiei arme pentru războiul din Ucraina.

Aceasta a fost întâlnirea lui Putin cu cel mai înalt în grad diplomat al Chinei, Wang Yi, miercuri la Kremlin.

Wang spune aici că toate crizele pot deveni oportunități și că legăturile dintre China și Rusia nu vor fi constrânse sau presate de terți. Wang a mai spus că încearcă să încheie noi acorduri cu Rusia, în timpul călătoriei sale, fără a oferi detalii.

Din punct de vedere istoric, China s-a distanțat retoric de război și nu a oferit ajutor material Rusiei, ceea ce ar putea expune-o la sancțiunile SUA.

Războiul din Ucraina / Fortăreața Bahmut

Bahmutul, oraș în care locuiau 72.000 de cetățeni (acum au mai rămas doar 2.000 de civili), din inima Donbasului, este ținta războiului total declanșat în urmă cu șase luni de către Rusia.

Armata ucraineană a masat divizii întregi. După o rezistență acerbă, i se spune fortăreața Bahmut. O victorie a armatei ruse ar spori nu doar tonusul armatei sleite, ci ar putea încuraja tinerii să recruteze. Am mai spus-o în spațiul public, amenințarea occidentului cu trimiterea de armament greu în Ucraina îl ajută pe Vladimir Putin în propaganda sa de război. Tancurile modernizate vor ajunge când va fi mult prea târziu.

Fortăreața Bahmut, sub asediul mercenarilor lui Progojin
După cucerirea Soledarului (orașul sării) de către diviziile Wagner, conduse de generalul Prigojin, prin lupte aproape corp la corp, presa mainstream a recunoscut cu jumătate de gură victoria Rusiei și cu cealaltă a criticat folosirea pușcăriașilor ca mercenari. Deh, și Ambraham Lincoln a scos deținuții și i-a angajat în trupele din timpul războiului civil, ar spune răii, căutătorii de coincidențe: bretele argumentative. Sau Napoleon, întors acasă din periplul moscovit, avea la începutul secolului XlX și întemnițați în trupele sale, nimicite de generalul iarnă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pasta din conopidă şi feta. Rețeta pe care trebuie să o încerci

Conopida e o legume delicioasă şi care poate fi preparată în multe feluri, iar o pastă în care să adaugi nişte feta şi...

Un fost lider mondial a declarat forfait pentru turneul WTA 250 Transylvania Open

Cehoaica Karolina Pliskova, numărul 36 WTA, a declarat forfait pentru turneul Transylvania Open, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 14-22 octombrie. Fost lider...

Cum alegi o agenție de marketing digital potrivită pentru nevoile tale de business?

Lumea marketingului digital este caracterizată în prezent de o dinamică aparte, noutățile aduse de tehnologia AI și toate implicațiile sale, numeroasele modalități în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies