23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeVideoPutin: Atacul cu drone asupra capitalei Moscova este o „activitate teroristă”

Putin: Atacul cu drone asupra capitalei Moscova este o „activitate teroristă”

Președintele Vladimir Putin a declarat marți (30 mai) că cea mai mare lovitură cu drone a Ucrainei asupra capitalei Moscova a fost o încercare de a speria și de a provoca Rusia, fiind catalogată o „ activitate teroristă”, potrivit Reuters.

Putin a spus că atacul, care a adus conflictul de 15 luni din Ucraina în inima Rusiei, este un răspuns terorist care a venit după ce Rusia a lovit sediul serviciilor secrete militare din Ucraina în urmă cu câteva zile.

Ucraina, a spus Putin, a ales calea încercării de „intimidare a Rusiei, a cetățenilor ruși și a atacurilor asupra clădirilor rezidențiale”.

Putin a spus că atacul cu drone asupra capitalei Moscova este o „ activitate teroristă”, apărarea antiaeriană reacționând imediat

„Acesta este în mod clar un semn de activitate teroristă”, a spus el.

Apărarea antiaeriană din jurul Moscovei – care, în calitate de capitală a celei mai mari puteri nucleare din lume, este deja protejată de un sistem extins de avertizare timpurie – ar fi consolidată, a spus el.

Incidente tensionate în Moscova. Reşedinţa ambasadorului SUA din capitala Rusiei a fost atacată de un grup de tineri

Câţiva tineri radicali ruşi au atacat locuinţa ambasadorului SUA din Mosocova. Aceştia au aprins focuri şi au împrăştiat plinate prin care solicit Statelor Unite să-şi retragă bazele din Europa, scrie Morocco World News.

Ba mai mult, unul dintre manifestanţi s-a încătuşat de gardul locuinţei oficiale a ambasadorului.

În cele din urmă, poliţia a intervenit şi a reţinut trei persoane fiind acuzate de desfășurarea unei acțiuni neautorizate de protest.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De ce e îmbrăcat în alb Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

   Explicațiile vin chiar în ziua în care...

Trafic feroviar întrerupt – Patru trenuri au staționat peste noapte

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători a fost întrerupt în cursul nopţii pe Magistrala 200,...

Deputatul Alfred Simonis vrea să candideze pentru Primăria Timișoarei

Deputatul Alfred Simonis a fost reales în funcția de președinte al filialei PSD Timiș și a anunțat că va candida, în interiorul PSD, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies