17.5 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiPutin apreciază „puterea arctică” a Rusiei în timp ce două spărgătoare de...

Putin apreciază „puterea arctică” a Rusiei în timp ce două spărgătoare de gheață au fost lansate

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lăudat „puterea arctică” a Rusiei în timp ce două spărgătoare de gheață au fos lansate pentru a patrula în regiune.

Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, președintele Vladimir Putin a prezentat marți (22 noiembrie) puterea din zona Arctică a țării sale, la o ceremonie de ridicare a drapelului și de lansare a docului pentru două spărgătoare de gheață cu propulsie nucleară, care vor asigura navigația pe tot parcursul anului în vestul Arcticii.


Prezidând prin intermediul unei legături video de la Kremlin ceremonia de lansare din fosta capitală imperială Sankt Petersburg, Putin a spus că astfel de spărgătoare de gheață au o importanță strategică pentru țară.

Putin a lăudat „puterea arctică” a Rusiei după ce a început refacerea pe scară largă a flotei interne de spărgătoare de gheață


„ Ambele spărgătoare de gheață au fost amenajate ca parte a unui mare proiect în serie și fac parte din munca noastră pe scară largă și sistematică de reechipare și reumplere a flotei interne de spărgătoare de gheață, pentru a întări statutul Rusiei de mare putere arctică”, a spus Putin.


Arctica capătă o importanță strategică mai mare din cauza schimbărilor climatice, deoarece o calotă glaciară în scădere deschide noi căi maritime. Resurse vaste de petrol și gaze se află în regiunile arctice ale Rusiei, inclusiv o fabrică de gaz natural lichefiat în Peninsula Yamal.


Putin a zâmbit în timp ce spărgătorul de gheață nuclear Yakutia a fost lansat în apă de la docuri și s-a ridicat în timp ce imnul național rus a onorat ridicarea drapelului rus pe spărgătorul de gheață Ural, care va începe să funcționeze în decembrie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Roland Garros: Perechea Ruse/Kostyuk, eliminată de Gauff/Pegula

Drumul spre finala de dublu a turneului Roland Garros se oprește aici pentru Gabriela Ruse și Kostyuk. Perechea a fost eliminată în optimile de...

Program Festival du Bonheur din ParkLake. Concerte și preparate pentru toate gusturile

Dacă nu știi ce să faci în următorul weekend, îți punem la dispoziție Festival du Bonheur organizat la ParkLake. Intrarea este gratuită, iar concertele...

Un student din Cluj-Napoca a inventat o nouă metodă de a încărca telefonul

Un student din Cluj-Napoca a inventat pantofii cu ajutorul cărora se poate încărca un telefon mobil în timpul mersului. Tânărul a reușit să integreze...
Ultima oră
Pe aceeași temă