17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiProteste furioase în India, pe măsură ce criza Adani se adâncește

Proteste furioase în India, pe măsură ce criza Adani se adâncește

Sunt proteste furioase în India pe măsură ce criza Adani se adâncește, iar partidele de opoziție și suporterii lor sunt deja pe străzi, potrivit Reuters.

Partidul Muncitorilor din Congres, de opoziție, și suporterii lui din India au ieșit în stradă luni (6 februarie) în timp ce au făcut presiuni pentru o anchetă cu privire la acuzațiile unui vânzător în lipsă din SUA împotriva Grupului Adani.

Protestatarii furiosi de la Congresul Tineretului Indian au mărșăluit pe drumuri cu steaguri și afișe și au scandat sloganuri în timp ce au cerut o anchetă în rândul grupului Adani. Au urcat pe baricade înainte de a fi reținuți de poliție.

Sunt proteste furioase în India pe măsură ce criza Adani a luat amploare după un raport critic ce a dus la o dezamăgire a pieței

Un raport critic al unui vânzător în lipsă din SUA săptămâna trecută a declanșat o dezamăgire a pieței. Hindenburg Research a pus la îndoială nivelul datoriilor conglomeratului indian și utilizarea paradisurilor fiscale.

Adani a declarat că raportul este nefondat și a spus că situația financiară rămâne solidă, dar criza bursieră care a urmat a stârnit preocupări mai ample cu privire la un posibil impact sistemic.

Proteste în India pentru comentariile ministrului de externe din Pakistan la adresa premierului indian Modi

Sunt mai multe proteste în India după comentariile ministrului de externe din Pakistan la adresa premierului indian Modi.

Membrii și susținătorii Partidului Bharatiya Janata (BJP) de guvernământ din India au organizat proteste în toată țara pentru a condamna sâmbătă (17 decembrie) afirmațiile de ură ale ministrului de externe din Pakistan, Bilawal Bhutto Zardari, la adresa premierului indian Narendra Modi.

Au izbucnit mai multe proteste în India la adresa ministrului de externe din Pakistan, protestatarii cerând ca acesta să fie pedepsit


Bhutto, în timpul unei conferințe de presă la Organizația Națiunilor Unite(ONU), vineri (16 decembrie), l-a numit pe Modi „măcelarul din Gujarat”, ceea ce a deschis calea pentru ca lucrătorii BJP să organizeze un protest în fața Înaltului Comisariat al Pakistanului din New Delhi.

„Vrem ca Bilawal Bhutto să fie pedepsit pentru comentariile sale”, a spus un protestatar din nordul orașului Jammu.

Protestatarii din Jammu și din centrul orașului Bhopal au ars steagul pakistanez și efigiile cu fotografiile lui Bhutto lipite pe ele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru prețurile la energie

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor...

Merită investiția într-o casă modulară? De ce casele modulare sunt noul trend în imobiliare

Casele modulare sunt cel mai nou trend din imobiliare. Acestea sunt structuri rezidențiale construite din module realizate într-un mediu de fabricație controlat, transportate și...

Casa Albă: Manevrele militare ale Chinei s-ar putea solda cu răniți

Manevrele militare ale Chinei, considerate drept "agresive" de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniți, a avertizat luni Casa Albă, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă