10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăȘtirile zileiProtestatarii din Memphis cer dreptate după difuzarea unui videoclip cu un bărbat...

Protestatarii din Memphis cer dreptate după difuzarea unui videoclip cu un bărbat de culoare ucis de cinci polițiști

Protestatarii au ieșit pe străzile din Memphis vineri (27 ianuarie) pentru a cere dreptate pentru Tire Nichols, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, care a murit după ce cinci ofițeri de poliție l-au bătut în timpul unei opriri în trafic la începutul acestei luni.

Scandând sloganuri precum „fără justiție, fără pace”, protestatarii au mărșăluit de la Martyrs Park către Interstate 55, oprind traficul pe podul care traversează râul Mississippi în Arkansas, potrivit Reuters.

Departamentul de Poliție din Memphis a emis o alertă de trafic pentru blocaje în diferite zone ale orașului.

Protestatarii din Memphis au cerut dreptate pentru un bărbat de culoare ucis într-o acțiune a poliției

În timp ce protestatarii s-au adunat înaintea marșului, poliția a lansat videoclipuri cu oprirea violentă a traficului.

Moartea lui Nichols a marcat o recentă înaltă instanță a unor ofițeri de poliție acuzați de folosirea forței excesive ce a cauzat moartea oamenilor de culoare și a altor minorități în ultimii ani.

Poliția din New York îl numește pe suspect „persoană de interes” în incidentul armat de marți

Poliția din New York l-a numit pe agresorul suspect „persoană de interes”, marți seară, în timp ce a organizat o căutare printre oameni pentru un atacator care a declanșat două bombe fumigene și a deschis focul într-un vagon de metrou într-un atac la o oră de vârf din dimineață, rănind peste 20 de persoane.

La un briefing de știri de seară, comisarul Departamentului de Poliție din New York, Keechant Sewell, a făcut apel la public pentru informații despre un bărbat de 62 de ani pe nume Frank James, descris ca un „un bărbat cu pielea închisă la culoare ce purta o vestă portocalie neon și un hanorac de culoare gri ”, conform Reuters.

Poliția din New York crede că suspectul, considerat persoană de interes, este chiriaș al unei mașini parcate în Brooklyn
Poliția crede că este chiriașul unui U-haul parcat în Brooklyn, după ce a găsit o cheie a vehiculului la locul crimei. Au spus că James are adrese în Philadelphia și Wisconsin.

Atacul s-a desfășurat în timp ce un tren de metrou care mergea spre Manhattan intra într-o stație din cartierul Sunset Park din Brooklyn, marți dimineață.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloş aruncă bomba despre modificarea PNRR

România are ca termen data de 30 aprilie pentru transmiterea către Comisia Europeană a documentelor finale privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă,...
00:00:42

VIDEO: Momentul în care rachetele lovesc apartamentele din Ucraina

Rachete rusești au lovit miercuri (22 martie) clădiri rezidențiale din orașul ucrainean Zaporizhzhia, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy. Imaginile filmate cu telefonul mobil...

Footprints AI a bugetat investiții de peste 1 milion de euro pentru dezvoltare în 2023

Footprints AI, companie românească ce operează una dintre cele mai avansate platforme de Retail Media din lume, a bugetat investiții de peste 1 milion...
Ultima oră
Pe aceeași temă