23.1 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeȘtirile zileiProtestatarii din Grecia se confruntă cu poliția

Protestatarii din Grecia se confruntă cu poliția

Protestatarii din Grecia ce au ieșit să protesteze după accidentul grav de tren de acum o săptămână se confruntă acum cu poliția pe străzile Atenei în principal.

Zeci de mii de oameni au ieșit miercuri pe străzile Greciei, iar muncitorii au intrat în grevă, în cea mai mare manifestare de furie publică de până acum în legătură cu cel mai grav dezastru feroviar din țară, care a ucis 57 de persoane săptămâna trecută, potrivit Reuters.

Violența a izbucnit pentru scurt timp când un grup de protestatari s-a ciocnit cu poliția antirevoltă, care a tras cu gaze lacrimogene asupra mulțimii. Protestatarii au aruncat cocktailuri Molotov în fața parlamentului și au dat foc unei dube și a coșurilor de gunoi.

Protestatarii din Grecia se confruntă cu poliția la Atena, după ce publicul a fost extrem de indignat de tragedia ce a marcat țara

Accidentul din 28 februarie a stârnit indignarea publicului din cauza stării de prăbușire a rețelei feroviare. Lucrătorii în grevă spun că anii de neglijență, subinvestițiile și lipsa de personal – o moștenire a crizei datoriilor Greciei care a durat un deceniu – sunt de vină.

În cele mai mari proteste de stradă cu care s-a confruntat guvernul de la alegerea sa în 2019, poliția a estimat că peste 60.000 de persoane, printre care lucrători din transport, studenți și profesori, au participat la demonstrații în orașe din toată Grecia.

Peste 40.000 de oameni au mărșăluit către parlament numai în centrul Atenei, scandând „Ucigași!” și „Suntem cu toții în aceeași trăsură”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Popa (BNR): Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani

Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani, afirmă Cristian Popa, membru în consiliul de administrație al Băncii Naționale, în cadrul...

Vouchere refuzate de profesori. Tăierea pensiilor speciale și alte bonusuri ar rezolva problema

Guvernul și sindicaliștii din educație discută împreună, dar pare că se înțeleg separat. Dacă acele vouchere date personalului din educație au fost refuzate de...

Români morți în Bulgaria într-un accident crunt

Doi români au murit, duminică, într-un accident în Bulgaria, după o coliziune frontală în timpul unei depășiri. Accidentul a avut loc pe drumul Ruse-Byala, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă