20 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiPrimul incendiu major al anului din Spania a izbucnit vineri

Primul incendiu major al anului din Spania a izbucnit vineri

Primul incendiu major al anului din Spania în regiunea de est, Valencia, a izbucnit în noaptea de vineri (24 martie), distrugând peste 3.000 de hectare (7.413 acri) de pădure și forțând 1.500 de locuitori să-și abandoneze casele, au declarat autoritățile, potrivit Reuters.

Videoclipul filmat în apropierea vârfului Santa Barbara din estul regiunii Valencia a arătat incendii aprinse și fum care se ridică pe cerul nopții.

O iarnă neobișnuit de uscată în părți din sudul continentului european a redus umiditatea în sol și a stârnit temeri de repetarea anului 2022, când 785.000 de hectare au fost distruse în Europa – mai mult de dublu față de media anuală din ultimii 16 ani, potrivit datelor statistice ale Comisiei Europene (CE).

Ministrul Mediului Teresa Ribera a declarat că „incendiile în afara sezonului” devin din ce în ce mai frecvente.

Pompierii se luptă cu noi incendii în Spania

Pompierii s-au luptat marți (26 iulie) cu noi incendii în Spania, deoarece vremea caldă persistentă a împiedicat eforturile de stingere și a crescut riscul de noi incendii.

Corpul de pompieri din Valencia a lucrat la un incendiu din orașul Calles, care a pornit dintr-o fabrică de compost luni (25 iulie) și a fost încă activ marți, cu 197 de pompieri, 17 vehicule și două drone care supravehează incendiul, potrivit Reuters.

Imagini din noaptea de luni (25 iulie) au arătat pompierii din Unitatea militară de urgență din Spania (UME) încercând să stingă incendii uriașe lângă o șosea principală din Humanes, în regiunea Castilia-La Mancha.

Spania a trecut prin două valuri de căldură de la începutul verii și, potrivit cifrelor guvernamentale, până la 17 iulie au ars 192.742 de acri, cel mai rău în ultimii zece ani.

Incendiile sălbatice străbat zona rurală din centrul Spaniei

Incendiile sălbatice din zonele forestiere au făcut ravagii în centrul Spaniei miercuri (20 iulie), cu nori de fum ridicându-se deasupra zonei rurale din Cebreros, în provincia centrală Avila.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Discuții intense între Turcia și Finlanda privind aderarea Suediei la NATO

Turcia, Suedia și Finlanda se vor întâlni la sfârșitul acestei luni pentru a încerca să discute despre lucrurile care au întârziat candidatura Suediei la...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 4 iunie 2023. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 4 iunie 2023, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 4 iunie...

România marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Mai multe instituții din România marchează Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost instituită, prin lege, la data de 4 iunie. Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă