5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalPrimarul Londrei comentează acid politica fiscală a premierului britanic Liz Truss

Primarul Londrei comentează acid politica fiscală a premierului britanic Liz Truss

Primarul Londrei a luat în vizor luni (3 octombrie) politica fiscală a premierului britanic Liz Truss și a ministrului de finanțe Kwasi Kwarteng, după mai mult de o săptămână de turbulențe pe piață provocate de mini-bugetul noului guvern.

Guvernul a provocat panică pe piețele financiare luna trecută, după ce Kwarteng a prezentat un plan de reducere a taxelor, de care beneficiază în principal cei mai bogați, fără a detalia impactul asupra finanțelor publice sau modul în care miniștrii vor reforma economia pentru a stimula creșterea.

Vorbind la o conferință Reuters Impact privind clima din centrul Londrei, Sadiq Khan a declarat: ”Ca să fim corecți, Liz Truss ne-a spus că plănuia să se dea cu capul de pământ din prima zi. Doar că nu ne-a spus niciodată că va lua și lira sterlină cu ea”.

Primarul Londrei s-a adresat liderilor de afaceri prezenți la eveniment pentru a-i îndemna să investească în soluții climatice.

Într-un comentariu critic la adresa politicii climatice a noului guvern conservator, în cadrul căruia Truss a anulat interdicția de a fora pentru gaze naturale, Khan a declarat că: „În timp ce ușile de la Whitehall s-ar putea să se închidă în fața acțiunilor climatice, ușile primăriei vor rămâne larg deschise atâta timp cât voi fi în funcție”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat...
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă