32.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeVideoPremierul Trudeau din Canada vizitează capitala Kiev în semn de sprijin

Premierul Trudeau din Canada vizitează capitala Kiev în semn de sprijin

Premierul canadian Justin Trudeau a vizitat capitala Kiev sâmbătă (10 iunie) într-un gest de sprijin, în vreme ce Ucraina se pregătește pentru o contraofensivă majoră împotriva forțelor ruse și se confruntă cu lovituri aeriene regulate, potrivit Reuters.

Trudeau a adus un omagiu, într-un loc memorial din centrul Kievului,soldaților ucraineni care au fost uciși în lupta cu forțele pro-ruse din 2014 încoace.

Premierul Justin Trudeau a ajuns la Kiev pentru a face un gest de sprijin, Canada având cea mai mare diaspora ucraineană din lume

Canada, membru NATO, care are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a oferit asistență militară și financiară Ucrainei în timpul invaziei la scară largă lansată de Rusia în februarie 2022.

Călătoria lui Trudeau la Kiev a urmat unei nopți de atacuri rusești cu rachete și drone asupra țintelor din afara capitalei, inclusiv Odesa, regiunea Poltava și Harkov.

Trudeau: un beneficiu secundar al interdicției TikTok, copiii săi nu îl pot folosi

Trudeau spune că un beneficiu secundar al interdicției de folosire a Tik Tok îl reprezintă faptul că toți copiii săi nu îl pot folosi.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat vineri (24 martie) că se bucură că interzicerea recentă a utilizării aplicației de socializare TikTok, deținută de China, de pe dispozitivele emise de guvern, a făcut ca copiii săi să nu mai poată accesa platforma.

Vorbind la o conferință de presă comună cu președintele american Joe Biden la Ottawa, Trudeau a spus: „Preocupările noastre în legătură cu TikTok sunt legate de securitate și acces la informațiile pe care guvernul chinez le-ar putea avea la telefoanele guvernamentale. Este și un beneficiu personal că toți copii mei nu mai pot folosi TikTok.”

Trudeau recunoaște că un beneficiu indirect al interdicției Tik Tok este că toți copiii lui nu-l mai folosesc, platforma având un risc ridicat de securitate

Trudeau, în vârstă de 51 de ani, are trei copii, dintre care doi adolescenți. Guvernul său și-a anunțat interdicția luna trecută, spunând că platforma prezintă un risc „inacceptabil” pentru confidențialitate și securitate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine este baronul asfaltului, Dorinel Umbrărescu, crescut și conexat la PSD!

O explozie devastatoare de gaz la șantierul autostrăzii din Moldova a declanșat o serie de controverse și anchete, iar numele de Dorinel Umbrărescu,...

Accident dramatic și stupid în Brașov: Doi tineri de 19 ani au murit pe loc după ce s-au ciocnit cu motocicletele

 Doi tineri de 19 ani au murit în timpul unei curse cu motociclete enduro, pe un drum de pământ într-o localitate din judeţul...

„Foarte multe proiecte de infrastructură sunt blocate de Sorin Grindeanu”

"Sub Sorin Grindeanu, foarte multe proiecte de infrastructură sunt întârziate. Începând cu cele două proiecte esenţiale pentru Târgu Jiu, prin care să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies