-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăȘtirile zileiPremierul Lituaniei spune că sancțiunile împotriva Rusiei vor funcționa

Premierul Lituaniei spune că sancțiunile împotriva Rusiei vor funcționa

Premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte, e optimistă și spune că sancțiunile împotriva Rusiei vor funcționa.

Uniunea Europeană are nevoie de răbdare, deoarece sancționează Rusia, deoarece majoritatea măsurilor vor avea un impact doar pe termen mediu și lung, a declarat premierul lituanian Ingrida Simonyte într-un interviu la conferința NEXT a Reuters, de joi.

„Mesajul meu este – trebuie să avem răbdare. Pentru că nu există sancțiuni care să poată opri Rusia peste noapte. Nu este posibil, nu ar trebui să căutăm acest lucru”, a spus premierul Ingrida Simonyte.

Guvernul Lituaniei susține sancțiunile și nu mai permite tranzitul de mărfuri către enclava Kaliningrad a Rusiei

Lituania interzice, de astăzi, tranzitul de mărfuri către enclava rusă Kaliningrad, potrivit Sky News.

Măsura face parte din sancțiunile impuse Rusiei de UE, în contextul războiului din Ucraina. Guvernatorul regiunii, Anton Alikhanov, a declarat că interdicția va acoperi aproximativ 50% din produsele pe care Kaliningrad le importă.

Lista de sancțiuni include, în special, cărbune, metale, materiale de construcții și tehnologie avansată.

Intrarea în vigoare a deciziei a fost confirmată de serviciul feroviar de stat din Lituania printr-o scrisoare adresată clienților, ca urmare a unei „clarificări” din partea Comisiei Europene cu privire la mecanismul de aplicare a sancțiunilor, conform jurnalul.ro.

Lituania nu mai lasă să treacă tranposrturile cu mărfuri către Kaliningrad, alimentată din Rusia pe diverse căi
Situată între Polonia și Lituania, membre UE și NATO, enclava rusă Kaliningrad primește provizii de la Rusia prin intermediul căilor ferate și al conductelor de gaze naturale care trec prin Lituania.

Sediu al cartierului general al flotei rusești din Marea Baltică, enclava a fost capturată de la Germania nazistă de către Armata Roșie în aprilie 1945 și cedată Uniunii Sovietice după cel de-al Doilea Război Mondial.

Anterior se numea Königsberg și a fost centrul administrativ al regiunii Prusia Orientală, parte a Germaniei, trecută după al Doilea Război Mondial la Polonia. A fost cel mai important centru economic și cultural al estului german până în 1945.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă