28 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeȘtirile zileiPoliția pakistaneză trage cu gaze lacrimogene asupra susținătorilor lui Imran Khan

Poliția pakistaneză trage cu gaze lacrimogene asupra susținătorilor lui Imran Khan

Miercuri (15 martie), o perdea de gaze lacrimogene s-a ridicat de lângă casa lui Imran Khan pentru a doua zi, în timp ce suporterii lui s-au ciocnit cu forțele de securitate care veniseră să-l aresteze pe fostul prim-ministru pentru că nu s-a prezentat într-un dosar împotriva lui legat de vânzarea de cadouri de stat.


O instanță inferioară din capitala Islamabad a emis săptămâna trecută un mandat de arestare împotriva lui Khan pentru că a sfidat ordinul de a se prezenta în instanță pentru a apăra acuzațiile că ar fi vândut ilegal cadouri de stat oferite de demnitari străini în timp ce era prim-ministru între 2018 și 2022, potrivit Reuters.


Susținătorii fostului prim-ministru al Pakistanului s-au ciocnit cu personalul de aplicare a legii în afara biroului său pentru a doua zi, în timp ce Imran Khan se confrunta cu o arestare ordonată de instanță, iar avocații săi au încercat să-i prelungească cauțiunea miercuri (15 martie).

Fostul jucător de crichet Imran Khan a fost ales prim-ministru al Pakistanului

Fostul jucător de crichet Imran Khan, în vârstă de 65 de ani, a fost ales, vineri, prim-ministru al Pakistanului de către Adunarea Naţională, ca urmare a alegerilor legislative din 25 iulie, câştigate clar de partidul său, informează AFP.

Khan era considerat marele favorit pentru această funcţie, pentru care mai exista un singur candidat, Shahbaz Sharif, fratele fostului premier Nawaz Sharif.

Imran Khan a primit 176 de voturi. El avea nevoie de 172 de voturi pentru a fi ales.

Khan este foarte popular în Pakistan, idolatrizat de milioane de concetăţeni de-ai săi după ce a adus echipei naţionale de crichet titlul mondial în 1992

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președintele Iohannis participă la reuniunea Comunității Politice Europene, în Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis va participa, la data de 1 iunie 2023, la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene. Reuniunea se desfășoară în Republica...

Robert Lansing Institute: Conflictul din Găgăuzia amenință Moldova

Amenințarea Rusiei asupra Moldovei tot mai puternică, se arată într-o analiză a think tank-ului american Robert Lansing Institute. Găgăuzia joacă de data aceasta un...

Bloomberg: IPO-ul Hidroelectrica mizează şi pe activele de 22 mld. dolari ale fondurilor de pensii

Gigantul energetic Hidroelectrica priveşte în prezent către fonduri de pensii cu 22 miliarde de dolari active pe măsură ce se pregăteşte să realizeze una...
Ultima oră
Pe aceeași temă