24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalPelosi: „Nu vom permite Chinei să izoleze Taiwanul”

Pelosi: „Nu vom permite Chinei să izoleze Taiwanul”

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, este fermă și spune că nu va permite Chinei să izoleze Taiwanul.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, le-a spus miercuri (10 august) reporterilor că „scopul nostru când am mers în Taiwan a fost să spunem că avem această relație puternică, construită pe un status quo” și „pretextul lor (Chinei) a fost vizita noastră, pentru ca ei să facă ceea ce în mod normal fac acolo, dar acum mult mai intens”.

Nancy Pelosi spune că dorința Chinei de a izola Taiwanul nu va fi luată în seamă de SUA, în ciuda presiunii constante asupra insulei


Armata chineză a „împlinit diverse sarcini” în jurul Taiwanului, dar va efectua patrule regulate, s-a transmis miercuri, un potențial semnal pentru încheierea zilelor cu jocuri de război, dar și că Beijingul își va menține presiunea asupra insulei, potrivit Reuters.


Furioasă în timpul unei vizite la Taipei săptămâna trecută a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, China și-a extins cele mai mari exerciții efectuate vreodată în jurul insulei autonome pe care o pretinde ca fiind a sa, peste cele patru zile programate inițial.


Exercițiile de săptămâna trecută au inclus lansări de rachete balistice, dintre care unele au zburat deasupra capitalei insulei, Taipei, și au simulat atacuri maritime și aeriene în cerul și apele din jur.

Expert politic: Vizita lui Nancy Pelosi îi reasigură pe taiwanezi de sprijinul SUA

Recent, un expert politic a afirmat că marele avantaj dat de vizita lui Nancy Pelosi este că îi reasigură pe taiwanezi de sprijinul SUA.

Vizita atent observată la Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, le va oferi multor locuitori din Taiwan „un motiv pentru mai multă încredere” în cazul în care tensiunile cu vecinul China vor crește, spune analistul Wen-Ti Sung, care urmărește relațiile dintre China continentală și insula independentă, într-o declarație pentru Reuters, miercuri (3 august).

Sung, un politolog de la Universitatea Națională Australiană, a declarat cum conflictul militar în curs din Ucraina a provocat îngrijorări în rândul unor oameni din Taiwan pentru securitatea lor, potrivit Reuters.

Vizita lui Nancy Pelosi este pentru taiwanezi un motiv prin care se reconfirmă sprijinul SUA pentru statul aflat în vecinătatea Chinei

„ Poate că ar putea fi situația Ucrainei azi, a Taiwanului mâine”, a spus Sung. „Și faptul că Pelosi vizitează, mai ales după ce s-a confruntat cu atât de multe respingeri și amenințări militare, de la Beijing, faptul că ea încă vizitează și sfidează presiunea chineză, cred că în acest moment le dă taiwanezilor multe motive de încredere că SUA vor arăta în mod similar un angajament ferm față de securitatea Taiwanului”.

Pelosi a sosit marți mai târziu (2 august), în Taipei, într-o călătorie neanunțată, dar urmărită îndeaproape, care a atras atacuri și promisiuni de răzbunare din partea Beijingului. Reprezentanții ministerului chinez de externe au avertizat anterior că vizita lui Pelosi ar putea fi văzută ca „o ingerință gravă în afacerile interne ale Chinei”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă