2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalOperațiune ca-n filme: o schioare a fost salvată dintr-o avalanșă în Argentina

Operațiune ca-n filme: o schioare a fost salvată dintr-o avalanșă în Argentina

O operațiune desprinsă din filme a fost desfășurată pentru o schioare ce a fost salvată dintr-o avalanșă din Argentina.

O femeie rănită de o avalanșă a fost extrasă cu succes de salvatori în Ushuaia, Argentina, marți, după o operațiune de salvare de șapte ore, desfășurată în mijlocul unei furtuni de zăpadă.

Femeia nu putea să meargă și a trebuit să fie trasă de pe versantul muntelui cu ajutorul unor legături de sanie atașate de o targă, conform Reuters.

O schioare a fost prinsă de o avalanșă în Argentina, iar pentru salvarea ei s-a mobilizat Apărarea Civilă

Autoritățile din Apărarea Civilă au primit un apel de urgență prin care se transmitea că o femeie a fost pierdută în urma unei avalanșe în jgheabul Cerro Godoy.

Alertați de această situație, membrii Comisiei de Ajutor din diferite instituții au convocat o ședință pentru stabilirea resurselor și a echipamentelor necesare pentru salvarea în siguranță a femeii.

După două ore de urcare, salvatorii au ajuns la schioare și au tras-o pe aceasta, imobilizată într-o targă, în siguranță, în ciuda vremii dure și a vântului năprasnic.

Tornadă în Argentina, soldată cu şase morţi

Şase persoane, printre care un copil, au murit şi peste 100 au fost rănite după ce o tornadă a lovit un oraş argentinian, relatează Sky News, potrivit NewsIn.

Printre persoanele decedate figurează un copil de1 an, două femei de 19, respectiv 28 de ani, şi un bărbat de 87 de ani. Tornada a lovit oraşul Pozo del Tigre, lângă graniţa cu Paraguay.

Zece dintre răniţi sunt în stare gravă, au spus oficialii. Circa 80% din oraş a rămas fără curent electric, dar deocamdată nu există informaţii privitoare la pagube şi în localităţile învecinate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă