9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSănătate OMS: Focarul de variola maimuței poate fi eliminat din Europa

 OMS: Focarul de variola maimuței poate fi eliminat din Europa

Este posibil să se elimine focarul de variola maimuței din Europa, au declarat oficialii Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) marți (30 august), arătând dovezi că numărul de cazuri scade în câteva țări.

Există semne încurajatoare ale unei scăderi susținute de la săptămână la săptămână a debutului cazurilor în multe țări europene, inclusiv Franța, Germania, Portugalia, Spania și Marea Britanie, precum și o încetinire în unele părți ale Statelor Unite, în ciuda faptului că sunt rezerve limitate de vaccinuri.

„Credem că putem elimina transmiterea susținută de la om la om a variolei maimuței în regiunea (europeană)”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Focarul de variola maimuței se poate elimina din Europa, având la dispoziție și un vaccin ce tocmai a fost aprobat

Lansarea vaccinului împotriva variolei BAVA.CO de la Bavarian Nordic a fost afectată de problemele cu aprovizionarea limitată a vaccinului, care este, de asemenea, aprobat pentru prevenirea variolei, deși autoritățile de reglementare iau măsuri pentru a extinde stocurile existente.

Pe lângă criza aprovizionării cu vaccinuri, mai sunt și alte probleme, cum ar fi timpul necesar pentru implementarea vaccinului pentru ca acesta să aibă efect, dar și factorii importanți din spatele încetinirii răspândirii ce sunt detectarea mai devreme, lucru ce ar duce la izolarea mai rapidă a pacienților și la schimbările comportamentale, a declarat Catherine Smallwood, ofițer superior de urgență și manager de incidente pentru variola maimuței al OMS Europa, într-un briefing.

Trei noi cazuri de variola maimuţei, în România

Trei noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, anunţă Ministerul Sănătăţii, care precizează că este vorba despre bărbaţi din Bucureşti şi din judeţul Timiş.

Potrivit MS, este vorba despre trei bărbaţi, doi dintre ei cu vârsta de 38 de ani şi unul de 32 de ani, din Bucureşti şi din judeţul Timiş.

Starea lor de sănătate este bună şi se află în izolare (doi pacienţi la domiciliu şi unul în spital), a precizat sursa citată.

Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu variola maimuţei 14 persoane. Nu au existat decese.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După tancurile Leopard, primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina

Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina, a anunţat luni seară ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, transmite AFP. Reznikov a spus că "Challenger...

După tancurile Leopard, primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina

Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina, a anunţat luni seară ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, transmite AFP. Reznikov a spus că "Challenger...
00:00:54

Comandourile israeliene protestează împotriva revizuirii sistemului judiciar

H. și tovarășii săi de la Navy SEAL și alte unități de comando din Israel s-au pregătit luna aceasta și și-au dus protestul împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă