1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoO privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah

O privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah

Un jurnalist independent a aruncat o privire în interiorul exodului din Nagorno-Karabah, arătând care este realitatea crudă a intervenției Azerbaidjanului în regiune, potrivit Reuters.

Siranush Sargsyan, un jurnalist independent care a raportat despre „zborul” etnicilor armeni din Nagorno-Karabah, a declarat pentru Reuters că mii de oameni au fost prinși într-un blocaj uriaș pe autostrada de munte care duce spre Armenia.

Peste 100.000 de refugiați au sosit acum în Armenia din Nagorno-Karabah, a declarat șeful Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), vineri seara (29 septembrie).

Armenia a cerut sâmbătă (30 septembrie) asistență Uniunii Europene pentru a o ajuta să facă față refugiaților care sosesc din Nagorno-Karabah, de când Azerbaidjanul a preluat controlul asupra regiunii săptămâna trecută.

În urma unei ofensive militare fulgerare a Azerbaidjanului care a readus regiunea separatistă Nagorno-Karabah sub controlul azerbaidjian, mulți dintre cei 120.000 de armeni din Karabakh au început ceea ce a devenit un exod în masă cu mașina către Armenia, spunând că se tem de persecuție și de curățare etnică, în ciuda promisiunilor de siguranță ale Azerbaidjanului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...
Ultima oră
Pe aceeași temă