21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO explozie a afectat și o zonă rezidențială din Kiev

O explozie a afectat și o zonă rezidențială din Kiev

Mai mulți oameni au fost văzuți căutând prin ruine, după o explozie de miercuri (23 martie), dintr-o zonă rezidențială din Kiev, în timp ce pompierii lucrau pentru a stinge flăcările din clădirile avariate.

Un localnic, Vital Kositski, a spus că el crede că a fost un atac cu bombă.

„Se pare că nu este o rachetă, deoarece dacă este rachetă, apar mai multe pagube. Nu știu, pentru că au fost multe, multe bombe”, a spus el.

Svetlana, un alt rezident, a spus că se uita la televizor când a avut loc explozia, conform Reuters.

La patru săptămâni de la un război care a alungat un sfert din cei 44 de milioane de oameni ai Ucrainei din casele lor, Rusia nu a reușit să cucerească un singur oraș important ucrainean, în timp ce sancțiunile occidentale aproape au exclus-o din economia mondială.

După ce a eșuat în ceea ce țările occidentale spun că a fost o încercare de a ocupa rapid Kievul și de a destitui guvernul, forțele ruse au suferit pierderi grele, au fost „înghețate” timp de cel puțin o săptămână pe majoritatea fronturilor și se confruntă cu probleme de aprovizionare și o rezistență acerbă.

O explozie a afectat chiar și o zonă rezidențială din Kiev, după ce rușii au trecut la bombardarea țintelor civile

Astfel, rușii au apelat la tactici de asediu și la bombardarea orașelor, provocând distrugeri masive și mulți morți printre civili.

Moscova spune că scopul său este dezarmarea vecinului său, iar „operațiunea sa militară specială” merge conform planului. Neagă că a vizat civili.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:00

VIDEO: Soldații ucraineni au capturat orașul Lyman

Soldați ucraineni se urcă pe un vehicul și atașează steagul național la un panou în ceea ce pare a fi orașul Lyman din estul...
00:01:33

VIDEO: Biden – „Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor...

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de pasageri până la începutul anului 2023

Aeroportul Schiphol din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din Europa - a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă