21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternațional„Nici o premisă” pentru a-i grația pe britanicii și marocanul condamnați la...

„Nici o premisă” pentru a-i grația pe britanicii și marocanul condamnați la moarte în Donețk

Nu există „nici o premisă” pentru a-i grația pe britanicii și marocanul condamnați la moarte în Donețk pentru că luptau împotriva separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Liderul regiunii separatiste Donețk din Ucraina, susținută de ruși, Denis Pușilin, a declarat joi (16 iunie) că nu există premise pentru a grația doi cetățeni britanici și un marocan care au fost condamnați la moarte după ce au fost capturați în timp ce luptau pentru Ucraina.

Un tribunal din republica separatistă i-a găsit săptămâna trecută pe Aiden Aslin și Shaun Pinner – și pe marocanul Brahim Saadoun – vinovați de „activități mercenare” pentru că încercau să răstoarne republica.

Pușilin a făcut aceste declarații despre șansele de a-i grația pe britanicii și marocanul condamnați la moarte la Sankt Petersburg

Pușilin a făcut declarațiile sale la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, unde a reprezentat auto-numita Republică Populară Donețk.

Donețk și Lugansk sunt două entități separatiste susținute de Rusia din regiunea Donbas din estul Ucrainei, despre care Rusia spune că luptă pentru a le îndepărta complet de sub controlul Kievului.

Cu trei zile înainte de a lansa „operațiunea militară specială” în Ucraina pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin le-a recunoscut drept state independente, o mișcare condamnată de Ucraina și de Occident ca fiind ilegală.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:02:46

VIDEO: Momentul în care Putin proclamă anexarea Ucrainei și acuză Occidentul de satanism

Un Vladimir Putin sfidător a proclamat vineri anexarea de către Rusia a unei porțiuni din Ucraina într-o ceremonie plină de fast la Kremlin, promițând...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 220: Federația Rusă a blocat rezoluția ONU ce condamnă referendumurile

UPDATE , ora 10:36: Ihor Muraşov, directorul general al centralei Zaporojie, a fost reţinut de o patrulă rusă, a anunţat compania nucleare ucraineană de...

Ciolacu, mesaj de Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi şi că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă