9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiNetanyahu, premierul din Israel, vizitează locul atacului armat mortal din Ierusalim

Netanyahu, premierul din Israel, vizitează locul atacului armat mortal din Ierusalim

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a sosit vineri (27 ianuarie) la locul atacului armat unde un bărbat palestinian a ucis cel puțin șapte persoane și a rănit alți trei într-o sinagogă de la periferia orașului Ierusalim, într-un atac care a sporit temerile legat de o spirală a violenței, la o zi după cel mai mortal raid israelian în Cisiordania din ultimii ani, potrivit Reuters.

Netanyahu a ajuns la fața locului în timp ce ofițerii de poliție l-au înconjurat, iar oamenii au putut fi auziți scandând în ebraică „moarte pentru teroriști”.

Poliția a spus că bărbatul înarmat a sosit în jurul orei 20.15. și a deschis focul, lovind un număr de oameni înainte să fie ucis de poliție.

Netanyahu a mers la locul atacului armat din Ierusalim, poliția declarând incidentul drept teorist, după luni de violențe în Cisiordania

Atacul, pe care poliția l-a descris drept un „incident terorist”, a subliniat temerile cu privire la o escaladare a violenței după luni de ciocniri din Cisiordania, care au culminat joi cu un raid la Jenin, care a ucis cel puțin nouă palestinieni.

Nu a existat o revendicare inițială de responsabilitate pentru atacul, care a avut loc de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, dar un purtător de cuvânt al mișcării islamiste Hamas a spus că atacul are legătură cu raidul Jenin.

O jurnalistă cu dublă cetățenie, palestiniană și americană, ucisă de un soldat israelian. Cum reacționează SUA

O jurnalistă cu dublă cetățenie, palestiniană și americană, a fost ucisă de un soldat israelian, ceea ce pune Statele Unite într-o situație extrem de delicată.

Jurnalista Shireen Abu Akleh (51 de ani) lucra pentru canalul de televiziune Al Jazeera. Ea a fost împușcată mortal, la data de 11 mai 2022. La momentul când a fost ucisă, ziarista relata despre un raid al armatei israeliene în tabăra de refugiaţi Jenin. Această tabără se află în Cisiordania, care este o regiune ocupată de armata israeliană.

Militarul israelian care a împușcat-o pe jurnalistă a folosit, se pare, o armă cu lunetă. S-au tras mai multe gloanțe, la ora 6.30 dimineața, de la o distanță de circa 200 de metri. Jurnalista a fost țintită și ucisă deși purta o vestă antiglonţ pe care era scris „Presă”. De asemenea, ea purta şi o cască de protecţie, însă glonțul ucigaș a lovit-o exact lângă cască.

Informațiile care acuză Israelul vin de la Autoritatea Palestiniană și de la conducerea postului Al Jazeera. Acest lucru a fost subliniat, marți, de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. El a oferit această precizare în momentul în care a fost întrebat de ce SUA nu reacționează în urma uciderii unui cetățean american.

Blinken a spus că SUA așteaptă o anchetă independentă asupra circumstanțelor morții jurnalistei. ”Îmi pare rău, cu tot respectul, acestea nu au fost încă stabilite”, a susținut Blinken. ”Dorim o anchetă independentă, credibilă. Când această investigaţie va fi efectuată, vom urmări faptele oriunde vor duce ele”, a promis Blinken.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piatra-Olt: Mai mulți adolescenți au fost acuzați că au spart două școli

Patru adolescenți au spart două școli din județul Olt. Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, se pare că ar fi mers...
00:01:45

VIDEO: CEO-ul TikTok spune că firma se află într-un „moment crucial”

TikTok se confruntă cu un "moment crucial", a declarat directorul general Shou Zi Chew, înainte de întâlnirea de joi, când se va confrunta cu...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 392: Kievul obține ajutor de 15,6 mil. dolari de la FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru punerea în practică a unui plan de ajutorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă