9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăInternaționalMii de persoane au fost evacuate pe fondul inundațiilor record din China

Mii de persoane au fost evacuate pe fondul inundațiilor record din China

Câteva mii de persoane au fost evacuate pe fondul inundațiilor record din China ce afectează mai multe zone din țară, în special provincia Guangdong.

Inundațiile record aduse de ploile abundente au declanșat evacuarea a mii de oameni în toată China, a informat presa de stat joi (23 iunie).

Miercuri (22 iunie), 113 râuri din China s-au umflat peste nivelurile de avertizare, cu șapte unități peste nivelurile istorice, a declarat postul de stat CCTV, citat de ministerul resurselor de apă.

CCTV a arătat miercuri seară imagini cu salvatori care evacuează familii dintr-o zonă rezidențială inundată a orașului Yingde, din sudul provinciei Guangdong.

În Guangdong, departamentul provincial de gestionare a situațiilor de urgență a declarat că ploile abundente au afectat 479.600 de oameni, 27,13 hectare (67 acri) de culturi și au prăbușit 1.729 de case, ducând la pierderi economice de 1,756 miliarde de yuani (261 de milioane de dolari), a raportat agenția de presă de stat Xinhua.

Acum mii de persoane au fost evacuate din China, după ce mii de oameni au fost blocați în inundațiile grele din sudul Chinei

Câteva mii de oameni au fost blocați în casele lor sau pe drumuri după ce inundațiile grele din sudul Chinei s-au manifestat violent.

Sătenii din mai multe zone din sudul Chinei au fost prinși în inundațiile abundente de luni (20 iunie), când primele ploi de vară au atins apogeul puterii lor, conform Reuters.

În imaginile difuzate de postul de stat CCTV, salvatorii au fost văzuți folosind bărci pentru a ajunge la locuitorii blocați din Guilin, cărora li s-a spus de către șefii comunității să rămână la etajele superioare pentru a nu se confrunta cu pericolul creșterii apelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piatra-Olt: Mai mulți adolescenți au fost acuzați că au spart două școli

Patru adolescenți au spart două școli din județul Olt. Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, se pare că ar fi mers...

Cei mai mulți angajatori oferă majorări salariale peste 10% în 2023

Majorarea salariilor continuă să se afle pe lista de priorități a angajatorilor și în 2023. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs România, ale...
00:00:36

VIDEO – Papa îndeamnă la evitarea risipei de apă: „Nu poate fi risipită!”

Papa Francisc a lansat miercuri, 22 martie, un apel împotriva risipei de apă, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, și s-a rugat pentru Conferința...
Ultima oră
Pe aceeași temă