2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeVideoMii de oameni mărșăluiesc pentru eliberarea ostaticilor Hamas

Mii de oameni mărșăluiesc pentru eliberarea ostaticilor Hamas

Imaginile cu dronă au arătat mii de oameni care mărșăluiau pe autostrada către Ierusalim sâmbătă (18 noiembrie) cerând guvernului israelian să facă mai mult pentru a asigura eliberarea a aproximativ 240 de persoane ținute ostatice de militanții Hamas, de la atacul asupra Israelului din 7 octombrie, potrivit Reuters.

Rudele și susținătorii ostaticilor au mărșăluit de la Tel Aviv la Ierusalim și au campat chiar în afara Ierusalimului, peste noapte, înainte de a cincea și ultima zi de mers spre biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu de sâmbătă.

Ținând fotografii cu ostaticii și rudele dispărute, demonstranții au fluturat steaguri israeliene și au scandat „Nu ne vom da bătuți, cerem eliberarea ostaticilor!”.

„ Nu avem timp, nu mai avem o oră, nu știm dacă trăiește”, a spus Adriana Adri vorbind despre soacra ei în vârstă care a fost luată cu soțul lui Adri, în vârstă de 63 de ani.

Captivii – de la bebeluși la bunici – se crede că sunt ținuți de militanții Hamas în tuneluri adânci sub Fâșia Gaza pe care armata israeliană le-a atacat zilnic din 7 octombrie.

Rudele ostaticilor deținuți de Hamas au cerut guvernului israelian un acord urgent pentru marți seara

Rudele ostaticilor reţinuţi în Fâşia Gaza de Hamas, după atacul din 7 octombrie, au cerut marţi guvernului israelian “să aprobe un acord în această seară pentru a aduce acasă toţi ostaticii din Gaza”, transmite AFP, preluat de agerpres.ro.

Cabinetul de război al prim-ministrului Benjamin Netanyahu avea programat să se întrunească marţi seară, deoarece rudele ostaticilor au început un marş de cinci zile şi 63 de kilometri care îi va duce de la Tel Aviv la Ierusalim şi se va încheia în faţa biroului premierului israelian, unde vor cere “eliberarea imediată a tuturor ostaticilor”.

“Ştim că o decizie poate fi luată în această seară”, a declarat, într-un comunicat, Forumul familiilor ostaticilor şi celor dispăruţi, cerând guvernului israelian “să nu blocheze un acord”.

“Vreau să le spun liderilor şi factorilor de decizie: ne-am pierdut răbdarea. Ne dorim ca familiile şi cei dragi să se întoarcă acum”, a adăugat Merav Leshem Gonen, mamă de ostatic, citată în acest comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă