21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalMai mulți inspectori examinează încărcătura navelor cu cereale ajunse la Istanbul

Mai mulți inspectori examinează încărcătura navelor cu cereale ajunse la Istanbul

Mai mulți inspectori au examinat încărcătura navelor cu cereale ajunse la Istanbul după ce acordul între Rusia, Turcia, Ucraina și ONU pentru transportul grânelor a intrat în vigoare la începutul acestei luni.

O echipă ce are personal rus, ucrainean, turc și ONU care lucrează la un Centru Comun de Coordonare (JCC) a inspectat vrachierul Razoni miercuri (3 august) înainte de a naviga către destinația sa finală în Liban.


JCC a spus că nava a fost eliberată după o inspecție de trei ore.

Mai mulți inspectori au cercetat încărcătura navelor, începând cu nava Razoni ajunsă din portul Odesa în strâmtoarea Bosfor


Razoni a părăsit portul Odesa de la Marea Neagră luni (1 august) devreme transportând 26.527 de tone de porumb și a ancorat la intrarea în strâmtoarea Bosfor în noaptea de marți (2 august).


Expedierea a fost posibilă după ce Turcia și Națiunile Unite au negociat luna trecută un acord de export de cereale și îngrășăminte între Moscova și Kiev – o înțelegere diplomatică rară într-un război prelungit de uzură.


Informațiile de la echipaj despre călătoria Razoni vor fi folosite pentru a ajusta procedurile necesare pentru a continua trecerea în siguranță a navelor comerciale în temeiul acordului, a adăugat acesta.

Imaginile dintr-o dronă arată prima navă cu cereale părăsind portul Odesa

Imaginile dintr-o dronă arată prima navă cu cereale părăsind portul Odesa după ce a fost încheiat acordul dintre Ucraina, Rusia, Turcia și ONU pentru a permite tranzitul acestora către destinațiile lumii.

Prima navă a plecat luni (1 august) din Odesa în baza unui acord privind transportul de cereale, transportând cereale ucrainene în Liban, au declarat oficialii ucraineni și turci, potrivit Reuters.

Nava „Razoni”, sub pavilion Sierra Leone, a părăsit luni dimineața portul ucrainean de la Marea Neagră, cu destinația Liban, în urma unui acord  privind transportul de cereale încheiat între Ucraina, Rusia, Națiunile Unite și Turcia pentru a evita o criză alimentară globală, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:02:46

VIDEO: Momentul în care Putin proclamă anexarea Ucrainei și acuză Occidentul de satanism

Un Vladimir Putin sfidător a proclamat vineri anexarea de către Rusia a unei porțiuni din Ucraina într-o ceremonie plină de fast la Kremlin, promițând...

Delegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti participă la un stagiu de formare în...

Astăzi este Ziua Internațională a Muzicii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), susţinută de Consiliul Internaţional de Muzică (International...
Ultima oră
Pe aceeași temă