29.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeȘtirile zileiMai mulți copii din regiunea Belgorod din Rusia sunt trimiși în Crimeea

Mai mulți copii din regiunea Belgorod din Rusia sunt trimiși în Crimeea

Aproximativ 277 de copii din regiunea Belgorod din Rusia au fost duși în Crimeea luni (5 iunie), după ce orașele lor natale din regiunea de graniță au fost în repetate rânduri bombardate, atacuri puse pe seama Ucrainei, potrivit Reuters.

Însoţitoarea pentru copii Valeriia Muravchik spune că situaţia din localităţile natale ale copiilor este tensionată.

Copiii, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, urmează să petreacă două săptămâni în sanatoriile din zona Evpatoria din Crimeea, înainte de a se întoarce la părinți.

Mai mulți copii din regiunea Belgorod din Rusia au ajuns în Crimeea, dar nu toți se vor întoarce în orașele și satele natale

Totuși, nu toți se vor putea întoarce în orașele și satele natale.

La peste 15 luni după ce președintele Vladimir Putin și-a trimis armata în Ucraina, la Belgorod și în regiunea înconjurătoare se resimte cel mai dureros, decât în orice altă parte a Rusiei,„operațiunea militară specială” de la Moscova. Bombardamentele în zonă au fost aproape zilnice în ultimele săptămâni.

Rusia „cere pacea”: Își bombardează propriul teritoriu la Belgorod

Rusia a dat senzația marți că cere pacea în conflictul declanșat tot de ea în Ucraina, dar faptele din teren și din acel teritoriu pe care încearcă să-l ocupe o contrazic, așa cum era de așteptat pentru mulți.

Un obuz care ar fi fost lansat din Ucraina a lovit, marţi seară, o bază militară temporară de pe teritoriul Rusiei, iar cel puţin patru persoane au fost rănite în incident, afirmă surse citate de agenţiile de presă Tass şi Reuters.

Incidentul a avut loc marţi seară în zona localităţii Krasni Oktiabr, la circa 30 de kilometri sud-vest de Belgorod şi la zece kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat producerea unor explozii, fără a dezvălui cauzele acestora, conform antena3.ro.

Surse din cadrul comisiei de investigaţie au declarat că, potrivit datelor preliminare, incidentul este rezultatul unui atac cu obuz care a fost lansat de pe teritoriul Ucrainei. Cel puţin puţin patru persoane au fost rănite în incident.

Poate naivii, marți, s-au înaripat cu o speranță că Rusia ar putea opri în curând focul în Ucraina după discuțiile de pace de la Istanbul.

Discuțiile dintre negociatorii ucraineni și ruși de la Istanbul au marcat cel mai semnificativ progres în discuțiile de până acum. Rusia a promis să-și reducă drastic operațiunile militare în jurul Kievului și Cernihivului, iar Ucraina ve deveni un statut neutru.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

A fost exclus din partid. Fiul a demisionat din minister. Corina Crețu, senator de Vaslui, suspendată din PSD

Dragoș Benea, vicepreședintele organizației PSD de Vaslui, a preluat interimar conducerea acesteia, după excluderea lui Buzatu. De asemenea, fiul baronului de Vaslui, Tudor Buzatu,...

S-au încheiat negocierile dintre Hidroconstrucția, Hidroelectrica și Hidroserv pentru lucrările de construcție ale hidrocentralei Răstolița

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că s-au încheiat negocierile între Hidroelectrica şi Hidroconstrucţia, respectiv Hidroserv, care vizează întreaga desfăşurare a lucrărilor până la...

Mai mulți americani și avioane la bazele militare din România

”Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies