16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaMai multe rachete rusești au lovit calea ferată în orașul Harkov din...

Mai multe rachete rusești au lovit calea ferată în orașul Harkov din Ucraina

Tot mai multe rachete rusești sunt îndreptate din nou spre sud-estul Ucrainei, iar unele au lovit calea ferată în orașul Harkov din Ucraina, după ce din jurul orașului fuseseră alungate trupele rusești la începutul lunii mai.

Infrastructura feroviară din orașul ucrainean Harkov a fost lovită de mai multe lovituri cu rachete sâmbătă dimineața (2 iulie), dar nu au fost raportate victime.

Greva a deteriorat șinele de cale ferată și a doborât liniile electrice de înaltă tensiune.

Forțele ruse lovesc orașul de peste o săptămână, ucigând civili și lovind blocuri și școli, au declarat autoritățile regionale.

Rusia a reînceput bombardarea Harkovului și a zonei rurale din împrejur în ceea ce Kievul spune că este o încercare de a forța Ucraina să retragă resurse de pe câmpul de luptă principal din Donbas pentru a proteja civilii de atacuri.

Rachete rusești au luat la țintă calea ferată din orașul ucrainean Harkov, dar Rusia dezminte că vizează civili în operațiunea ei

Rusia spune că a țintit site-uri militare și neagă că a țintit civili. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „Forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”, conform Reuters.

Atacurile care au început marți (21 iunie) au fost cele mai grave de câteva săptămâni într-o zonă în care viața normală revenise de când Ucraina a împins forțele Moscovei înapoi în luna mai.

Harkovul a suferit bombardamente puternice încă de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, care a lăsat o mare parte din orașul de 1,5 milioane al țării un teren pustiu de clădiri ruinate și moloz.

Forțele ruse atacă și au ucis cinci civili la Harkov

Bombardamentele ruse au ucis luni cinci civili la Harkov, a anunţat guvernatorul regiunii din nord-estul Ucrainei, Oleg Sinehubov, citat de Reuters.

Oficialul a adăugat că atacurile s-au soldat şi cu 22 de răniţi, inclusiv cinci copii, „cu toţii civili din Harkov care mergeau pe străzi, la locurile de joacă”, potrivit agerpres.ro.

„Condoleanţele mele sincere familiilor lor”, a transmis guvernatorul printr-un mesaj pe Twitter.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă