7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiLiderul din Hong Kong acordă prioritate aducerii de talente, în discursul privind...

Liderul din Hong Kong acordă prioritate aducerii de talente, în discursul privind abordarea politicii

În primul său discurs politic miercuri, liderul și șeful executivului din Hong Kong, John Lee, a dat prioritate îmbunătățirii competitivității și atragerii cât mai multor talente de peste mări, subliniind totodată necesitatea de a consolida securitatea națională în orașul condus de chinezi.


Cu o experiență financiară limitată, Lee se confruntă cu multiple provocări pentru a restabili averea Hong Kong-ului ca centru financiar, după câțiva ani de tulburări care au dus la „pierderea terenului” în fața rivalilor precum Singapore.


Economia Hong Kong-ului s-a contractat cu 1,3% în al doilea trimestru față de aceeași perioadă a anului precedent.


Peste 200.000 de străini și locuitori din Hong Kong, inclusiv tineri care au fost în fruntea protestelor pro-democrație, au părăsit orașul în ultimii doi ani, neliniștiți de faptul că în China se exercită foarte mult control asupra libertăților politice și se face o abordare foarte serioasă a luptei împotriva COVID-19, potrivit Reuters.

Liderul din Hong Kong acordă prioritate aducerii de talente și va pune la dispoziție în acest sens vizele de doi ani


Lee a spus că vizele de doi ani vor fi puse la dispoziție persoanelor care câștigă salarii de 2,5 milioane HK dollars (318.475 USD) sau mai mult, în ultimul an, și absolvenților din primele 100 de universități din lume, cu cel puțin trei ani de experiență de lucru.


Talentele de peste mări care aleg să devină rezidenți permanenți în Hong Kong vor primi și rambursări de taxe de timbru pentru o primă achiziție a unei proprietăți rezidențiale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă