24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalIncendiile distrug 15000 de acri în Franța

Incendiile distrug 15000 de acri în Franța

Incendiile de pădure și de vegetație au pârjolit 15000 de acri în Franța, în ultimele zile și au devastat mai multe imobile, conform autorităților de aici.

Incendiile devastatoare și perfide care au lovit sud-vestul Franței miercuri (10 august) au distrus peste 6.000 de hectare (15.000 de acri) de teren și au devastat cel puțin 16 locuințe, au declarat oficialii pompierilor.

Peste 1.000 de pompieri și opt avioane au fost dislocate pentru a lupta împotriva incendiilor care au lovit Franța în apogeul celei mai grave secete cunoscute vreodată și în ajunul unui nou val de căldură, care se așteaptă să aducă temperaturi de peste 40 de grade Celsius (104 Fahrenheit) joia.

Incendiile au pârjolit 15000 de acri în Franța, focul creând propriile vânturi ce l-au făcut și mai imprevizibil

Martin Guespereau, care conduce lupta împotriva incendiilor, a declarat reporterilor că focul a creat propriile vânturi care au făcut cursul său imprevizibil. El a spus că lupta a fost complicată de faptul că focul a ajuns la straturile de turbă din păduri, făcând și mai greu de umezit zona.

Câteva mii de persoane, inclusiv locuitorii unei case de bătrâni din localitate, au trebuit să fie evacuate, a spus Guesperau.

Incendiile de pădure fac ravagii în sud-vestul Franței

Incendiile de pădure fac ravagii în sud-vestul Franței din cauza secetei și a căldurei excesive ce a cuprins întreaga Europa.

Videoclipul încărcat pe un site de socializare arată un incendiu care a avut loc luni (9 august) în sud-vestul Franței.

Franța, ca și restul Europei, se confruntă cu valurile de căldură și seceta care au declanșat mai multe incendii pe continent în ultimele două luni.

Regiunea Gironda din sud-vestul Franței a fost lovită în iulie de două incendii care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure și au dus la evacuarea a aproape 40.000 de oameni.

Incendiile de pădure au afectat grav sud-vestul Franței, dar și departamentele sudice Lozere și Aveyron

Incendiile au făcut ravagii și marți în alte părți ale țării, unul în departamentele sudice Lozere și Aveyron, unde aproape 600 de hectare au ars deja și unde urmează să meargă ministrul de Interne Gerald Darmanin mai târziu în cursul zilei.

Un alt incendiu are loc în departamentul Maine et Loire din vestul Franței, unde 650 de hectare au fost pârjolite și 500 sunt amenințate, potrivit autorităților locale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă