20.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeVideoIncendiile de pădure fac ravagii în provincia British Columbia din Canada

Incendiile de pădure fac ravagii în provincia British Columbia din Canada

Incendiile sălbatice s-au răspândit în provincia vestică a Canadei British Columbia vineri (9 iunie), în timp ce flăcările au amenințat comunitatea evacuată din Tumbler Ridge, potrivit Reuters.

Canada înfruntă cel mai grav început de sezon al incendiilor de vegetație, cu 2.392 de incendii în acest an și 4,4 milioane de hectare (10,9 milioane de acri) arse, potrivit Centrului Canadian Interagency Forest Fire Center (CIFFC), de aproximativ 15 ori mai mare decât media anuală din ultimul deceniu.

Incendiile s-au extins semnificativ în British Columbia, pompierii lansând imagini cu acestea de pe râul West Kiskatinaw

Serviciul de pompieri din British Columbia a lansat imagini aeriene ale incendiului de pădure de pe râul West Kiskatinaw, din nord-estul provinciei, estimat acum la o suprafață uimitoare de 230 de kilometri pătrați.

Sâmbătă (10 iunie) se așteaptă ca vânturile să se deplaseze spre est și departe de Tumbler Ridge, ceea ce ar putea ajuta la eforturile pompierilor de a salva comunitatea după ce incendiul a apărut la câțiva kilometri de oraș, a informat presa locală.

Canada este pe cale de a avea cel mai rău an provocat de incendiile de vegetație

Canada este pe drumul către cel mai rău an de distrugeri provocate de incendiile de pădure și vegetație, deoarece se prognozează că, în condițiile calde și uscate, acestea vor persista până la sfârșitul verii, după un început fără precedent al sezonului de incendii, potrivit Reuters.

Canada este pe cale să se confrunte cu cel mai rău an de distrugeri din cauza incendiilor sălbatice.

Țara s-a luptat cu ceea ce experții cred că este cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat acolo. Aproximativ 8,2 milioane de acri de pământ fuseseră deja arse, potrivit Reuters.

Este de aproximativ 13 ori mai mult decât media din ultimul deceniu.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, luni:

„ Aceasta este o perioadă înfricoșătoare pentru mulți oameni, nu doar în Alberta, ci și în toată țara, inclusiv în Atlantic, în Nord și în Quebec.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies