10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăȘtirile zileiImaginile din dronă arată o coadă lungă de migranți lângă granița cu...

Imaginile din dronă arată o coadă lungă de migranți lângă granița cu SUA

Videoclipul cu dronă a surprins luni (12 decembrie) o coadă lungă de zeci de migranți care așteptau lângă gardul de graniță din El Paso, Texas, SUA după ce au trecut din Mexic.


Aproximativ 1.500 de persoane au traversat Rio Grande peste noapte din Mexic în El Paso, Texas, a declarat luni (12 decembrie) un martor de la Reuters, pe fondul creșterii sosirilor de imigranți în zonă înainte de expirarea unui ordin din perioada pandemiei care-i blochează pe ei la granița dintre SUA și Mexic.

O coadă lungă de migranți erau la granița cu SUA, serviciul vamal de frontieră numărând aproximativ 2400 de persoane


Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA (CBP) a numărat duminică (11 decembrie) aproximativ 2.400 de migranți care încercau să intre în sectorul El Paso, potrivit unui site web din orașul El Paso.

Aceasta se întinde pe 268 de mile (431 de kilometri) și include o parte a graniței din Texas și întreaga graniță cu statul New Mexico.


CBP nu și-a publicat încă propriile statistici pentru noiembrie, dar septembrie și octombrie au înregistrat o creștere bruscă a întâlnirilor de migranți în El Paso față de acum un an.

Percheziţii în Craiova la o grupare care trafica migranţi în Mexic şi SUA

Potrivit unor surse judiciare, gruparea, formată din cetăţeni români şi mexicani, acţionează încă din anul 2012 pe teritoriul României, Mexicului şi SUA.

Gruparea se ocupă cu fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), precum şi cu trafic de migranţi pe ruta România – Mexic – SUA.

Conform surselor, gruparea era coordonată din Mexic de către un român, căruia i se spune „Rechinul”. Acesta deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului. Membrii grupării instalau însă sisteme de tip ‘skimming’ pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate.

În cursul anului 2018, a intervenit o divergenţă între „Rechin” şi un membru al grupării, care avea rolul de a supraveghea derularea în condiţii de siguranţă a activităţilor infracţionale. Acesta din urmă a fost înjunghiat şi apoi împuşcat pe raza oraşului mexican Cancun.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rishi a plătit 432.493 de lire sterline impozit, de 11 ori mai mult decât salariul mediu

Prim-ministrul Rishi Sunak și-a publicat mult așteptatele declarații fiscale personale din Marea Britanie, care arată că a plătit peste 1.000.000 de lire sterline în...
00:01:02

VIDEO: Păpușa lui Macron a fost plasată pe șinele de tren

O păpușă a președintelui francez Emmanuel Macron a fost plasată pe șinele de tren, în timp ce protestatarii au blocat miercuri (22 martie) gara...

Statele Unite și-au deschis o bază militară permanentă în Polonia

Forțele Terestre ale Statelor Unite (US Army) și-au deschis o bază militară permanentă în Polonia, în orașul Poznań din vestul țării. Baza americană din Polonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă