28.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeȘtirile zileiImaginile din dronă arată o clădire în incendiu din Lima

Imaginile din dronă arată o clădire în incendiu din Lima

Imaginile cu dronă îi arată pe pompieri care luptă împotriva unui incendiu uriaș care a mistuit o clădire istorică din centrul orașului Lima. Aceasta a luat foc joi târziu (19 ianuarie), în timp ce tulburările s-au extins în capitala peruană.

Clădirea, din San Martin Plaza din Lima, era goală când incendiul masiv s-a aprins din cauze necunoscute, a informat presa locală, potrivit Reuters.

Înregistrările video au arătat pompierii luptându-se pentru a stinge incendiul care a mistuit clădirea. Autoritățile nu au raportat încă ce a provocat incendiul.

Imaginile din dronă au arătat un incendiu ce mistuia o clădire la Lima, pompierii prevenind extinderea lui la clădirile din zonă

Comandantul general al Detașamentului de Pompieri din Lima, Mario Casaretto, a declarat că pompierii au lucrat pentru a preveni extinderea incendiului la clădirile din apropiere.

Joi, cu câteva ore mai devreme, mii de protestatari, mulți din sudul țării, cu o mare populație indigenă, au mers la proteste antiguvernamentale la Lima, înfuriați de un număr tot mai mare de morți de când au izbucnit tulburările luna trecută și cerând o schimbare radicală.

Cel puțin 17 morți în cea mai sângeroasă zi de proteste din Peru

Cel puțin 17 persoane au fost ucise în confruntări cu poliția în sudul Peru, a anunțat luni, biroul pentru drepturile omului din această țară, în cea mai mortală zi de până acum a protestelor care cer alegeri anticipate și eliberarea fostului președinte încarcerat, Pedro Castillo.

Confruntările au izbucnit în orașul Juliaca din sudul țării, unde manifestanții, care cereau eliberarea fostului președinte încarcerat Pedro Castillo, au folosit praștii improvizate pentru a arunca cu pietre în poliție.

Imaginile arată persoane cu răni grave într-o sală de așteptare a unui spital aglomerat.

Un bărbat avea o rană la picior. Autoritățile au declarat că doi adolescenți se numără printre morți.

Cele mai recente victime ridică la 39 numărul morților în urma protestelor de la începutul acestora, din luna decembrie.

Tulburările au fost declanșate de înlăturarea din funcție și arestarea lui Castillo după ce acesta a încercat să dizolve ilegal Congresul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

MAE, anunț despre demersurile pentru aderarea României la Schengen

 Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu a subliniat, vineri, "determinarea" României de a continua demersurile în vederea identificării unei soluţii în ceea ce priveşte...

Cazul Dumitru Buzatu. Baronul șpăgar află dacă iese din închisoare

Apar noi detalii spectaculoase din referatul dosarului...

Cele mai infidele zodii: nu faci casă bună cu ele. Horoscopul femeilor cu care este imposibil să conviețuiești

Berbec Berbecii sunt independenti si impulsivi si de cele mai multe ori actioneaza inainte sa se gandeasca la posibile consecinte. Au un apetit crescut...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies