16.8 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăȘtirile zileiGrecia e cuprinsă de violențe grave la protestele ce au vizat dezastrul...

Grecia e cuprinsă de violențe grave la protestele ce au vizat dezastrul după accidentul de tren

Grecia e cuprinsă de violențe grave la protestele ce au vizat dezastrul după accidentul de tren.

Protestatarii și poliția s-au ciocnit în cel de-al doilea oraș al Greciei, Salonic, miercuri (8 martie) seara, după ce peste 15.000 de oameni s-au adunat în semn de protest față de un accident de tren care a ucis 57 de persoane, potrivit Reuters.

Protestatarii mascați au aruncat cu bombe cu benzină asupra poliției care a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile care au ieșit în stradă să protesteze.

Grecia e cuprinsă de protestele ce au degenerat într-un val de violențe după accidentul de tren din 28 februarie

Vitrinele magazinelor au fost distruse, iar arhitectura neoclasică a sucursalei Băncii Naționale a Greciei a orașului a fost murdărită cu vopsea roșie.

Mii de protestatari pașnici și-au continuat, de asemenea, marșul până în noapte, după o zi de proteste și greve la nivel național organizate după indignarea izbucnită din cauza accidentului feroviar din 28 februarie și a stării de prăbușire a rețelei feroviare a Greciei.

Protestele cresc în intensitate după accidentul de tren din Grecia

Protestele au crescut în intensitate după accidentul de tren din Grecia ce a făcut peste 57 de morți și sute de răniți.

Ciocniri au izbucnit vineri în fața parlamentului grec, în urma unei demonstrații din cauza coliziuni mortale a trenului ce lega Atena de Salonic și care a provocat moartea a cel puțin 57 de persoane, conform Reuters.

Unii protestatari au aruncat cocktail-uri Molotov și petarde în poliția din afara clădirii. Ofițerii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Ciocniri similare au fost văzute și în orașul Salonic, după ce mii de oameni au mărșăluit în semn de protest, ținând pancarte care în engleză se traduceau prin: „PROFITUL LOR – MORȚII NOSTRI”.
La începutul zilei, familii și prieteni, îmbrăcați în negru, stăteau în fața unei biserici din Katerini, lângă sicriul unei mame de 34 de ani, ucisă în cel mai mortal accident de tren din Grecia.
A fost prima înmormântare cunoscută după accidentul de marți seara.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă