1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoGirafele cu GPS: Cum reușesc pădurarii kenyeni să urmărească animalele

Girafele cu GPS: Cum reușesc pădurarii kenyeni să urmărească animalele

În Kenya, au apărut girafele cu GPS, astfel încât pădurarii kenyeni să poată urmări ușor animalele care au început să migreze dintr-o zonă în alta, potrivit Reuters.

Într-un efort continuu de a înțelege și proteja populația în scădere a girafelor din Kenya, experții din Kenya prevăd animalele cu unități de urmărire GPS, potrivit Reuters.

Medicii veterinari și pădurarii pentru animale sălbatice de la Rezervația Națională Maasai Mara instalează pe 25 de girafe unități de urmărire GPS.

Acesta face parte dintr-un efort continuu de a înțelege și proteja populația în scădere a girafelor din Kenya.

Mai întâi animalele sunt împușcate cu un dart de tranchilizant, astfel încât etichetele GPS să poată fi atașate.

Inițiativa, lansată în 2017 de Giraffe Conservation Foundation, își propune să monitorizeze utilizarea spațială a diverselor habitate de către girafe din Kenya. Acesta va oferi date vitale pentru a ajuta strategiile de conservare.

Odată răspândit în 25 de națiuni africane, numărul girafelor a cunoscut o scădere drastică.

În Kenya, populația de girafe reticulate a fost redusă cu 50 până la 80%, de la mijlocul anilor 1990.

Medici veterinari precum Dr. Mukami Ruoro fac parte din echipa care caută să înțeleagă și să combată mai bine amenințările cu care se confruntă acest animale. Iar schimbările climatice și migrația sunt preocupări majore.

„Sezonul nostru ploios nu mai este sezonul ploios, avem perioade mai lungi de sezon uscat și acest lucru a determinat girafa să migreze în zonele în care acum oamenii s-au stabilit. Așadar, acest tip de migrație și acest tip de mișcare provoacă conflicte între oameni și animale sălbatice, deoarece girafele se întâmplă să vină în contact cu o mulțime de oameni”.

Informațiile furnizate prin intermediul unităților de urmărire vor permite experților să înțeleagă modul în care animalele își folosesc habitatul. Și cum să gestioneze zonele pe care le ocupă pentru a conserva specia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:55

VIDEO. Ucraina îndepărtează monumente din epoca sovietică

Oficialii ucraineni au continuat sâmbătă campania de înlăturare a monumentelor din epoca sovietică, iar autoritățile din capitala ucraineană Kiev au demontat statuia unui comandant...

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...

Polițiștii anunță proteste la Ministerul de Finanțe, la Ministerul de Interne și la Guvern. Ei cer aplicarea “în integralitate” a Legii Salarizării

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) organizează acțiuni de protest, începând din ziua de luni, 11 decembrie 2023, solicitând să se aplice...
Ultima oră
Pe aceeași temă