9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăȘtirile zileiFinlanda se gândește să împiedice rușii să intre cu vize de turism...

Finlanda se gândește să împiedice rușii să intre cu vize de turism în țară

Finlanda și cetățenii ei se gândesc serios să-i împiedice pe rușii ce fug de mobilizare să mai intre cu vize de turism în țară.

Mii de ruși au trecut granița în Finlanda vecină, după anunțul Rusiei privind mobilizarea militară de săptămâna trecută.

Guvernul finlandez, precaut să devină o țară importantă de tranzit, a declarat săptămâna trecută că va opri toți rușii să intre cu vize de turist și este așteptat un anunț mai târziu, joi (29 septembrie).

Finlanda nu mai vrea ca rușii să intre în țară cu vize de turism, în capitala țării mulți dintre cei întrebați fiind în favoarea unei astfel de măsuri

În Helsinki, mulți dintre cei întrebați sunt în favoarea unei astfel de interdicții.

Anunțul de miercurea trecută (21 septembrie) cu privire la prima mobilizare publică a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial pentru a susține războiul șovăitor din Ucraina a declanșat o goană către graniță, arestarea protestatarilor și neliniște în rândul populației mai largi.

S-a aflat adevărul: Putin ar putea chema la arme peste un milion de persoane

„ Novaya Gazeta Europa” relatează, citând o sursă din Administrația Prezidențială, cum clauza secretă a decretului de mobilizare semnat de președintele Vladimir Putin permite Ministerului rus al Apărării să cheme până la un milion de persoane.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară, transmite AFP, potrivit cotidianul.ro.

Putin, prin decretul semnat ieri, ar putea aduce la arme peste un milion de persoane

Adevăratul număr al amplorii „mobilizării parţiale” ar fi cuprins în al şaptelea paragraf al decretului semnat ieri de Putin care a fost secretizat, au declarat unele surse pentru ziar: „Acest număr a fost corectat de mai multe ori, până la urmă s-au convenit asupra unui milion”.

„Vorbim de o mobilizare parţială, adică doar cetăţenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuşi convocării şi, cel mai important, cei care au servit în forţele armate şi au o anumită specialitate militară şi experienţă pertinentă”, a spus Putin.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Patrushev: „Rusia are armele necesare pentru a distruge SUA”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a avertizat că țara sa are armele necesare pentru a distruge orice inamic, inclusiv Statele Unite, în cazul...

Sorin Grindeanu: „Locomotiva care a cauzat accidentul a ieșit din revizie în dimineața acelei zile”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă seară a...

Oamenii de știință chinezi au descoperit un posibil rezervor de apă pe Lună

Un grup de cercetare condus de profesorul Sen Hu de la Institutul de Geologie și Geofizică (IGG) al Academiei Chineze de Științe (CAS) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă