4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăȘtirile zileiFanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de...

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața Marocului ai cărui fani au umplut străzile cu urale, rachete și steaguri.

Marocul a ajuns acum în sferturi de finală pentru prima dată în istoria sa, în fața fostei campioane mondiale Spania.

Fanii Spaniei sunt dezamăgiți după ce echipa lor a părăsit Cupa Mondială în fața rivalei din regiune, Maroc

Spania și Marocul au o istorie lungă de rivalități și influențe culturale reciproce care datează de la cucerirea musulmană a Iberiei în secolul al VIII-lea și de la Reconquista spaniolă care a urmat, cu relații diplomatice dificile în ultimele decenii, adesea tensionate de problemele migrației, potrivit Reuters.

Fanii Spaniei au fost dezamăgiți să-și vadă echipa cum părăsește acest turneu.

Marocul scrie istorie! A reușit să învingă Spania în optimile Cupei Mondiale de la Qatar

Marocul știa exact ce are de făcut împotriva unei echipe favorite a Spaniei, pe Education City Stadium, în optimile de finală la Cupa Mondială din 2022. Să rămână puternici în apărare, așa cum făcuseră până acum în turneu (încasând un singur gol în faza grupelor, un autogol împotriva Canadei), și să caute să-i învingă pe spanioli pe contraatac.

Spania a pasat pe toată durata meciului, așa cum era de așteptat, depășind Marocul clar la acest capitol, dar în ceea ce privește șuturile și ocaziile, au fost cam la egalitate.

Când după 120 de minute niciuna dintre echipe nu a marcat, jucătorii marocani ai momentului au făcut exact ceea ce era necesar: portarul Bono a salvat două lovituri de la 11 ,etro, în timp ce Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziyech și Achraf Hakimi au marcat la loviturile lor de pedeapsă și au trimis Marocul în runda următoare.

Antrenorul marocan Walid Regragui a preluat funcția abia pe 31 august, după ce a câștigat Liga Campionilor Africană în luna mai cu Wydad.

Marocul a câștigat Grupa F, a învins numărul doi mondial, Belgia, a ajuns în optimi pentru prima dată din 1986, iar acum se află în sferturi de finală pentru prima dată în istorie, după ce a eliminat Spania.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă