27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalExpert german: carantină de 21 de zile pentru Monkeypox-Variola Maimuței

Expert german: carantină de 21 de zile pentru Monkeypox-Variola Maimuței

Un expert german în domeniul sănătății spune că o carantină de 21 de zile pentru Variola Maimuței ar fi o recomandare optimă pentru a combate răspândirea virusului și a bolii.

Vorbind la o conferință de presă, șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase din Germania, Lothar Wieler, a declarat marți (24 mai) că măsuri precum o perioadă de izolare de cel puțin 21 de zile sunt recomandate pentru persoanele infectate.

“Ar trebui să existe izolare până când crusta scade, dar cel puțin timp de 21 de zile. Și pentru contacte strânse, recomandăm și o carantină de 21 de zile”, a spus el.

Germania a ordonat, de asemenea, 40.000 de doze dintr-un vaccin bavarez nordic pentru a fi gata să vaccineze contactele celor infectați cu variola maimuței dacă un focar în Germania devine mai grav, dar oficialii se bazează pe alte măsuri de precauție pentru moment.

“Acest vaccin poate fi folosit pentru a preveni infecția, dar și pentru a preveni sau cel puțin a întârzia izbucnirea bolii la cei deja infectați. Și mă aștept să avem o rezervă livrată aici în curând”, a declarat ministrul german al Sănătății Karl Lauterbach la conferința de presă comună.

Carantină de 21 zile pentru variola maimuței ar fi recomandarea experților medicali, chiar dacă numărul infecțiilor este de doar 250 la nivel global

Până acum, în Germania au fost înregistrate cinci cazuri, toți bărbați, a adăugat Wieler.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a emis luni îndrumări similare, spunând că focarul nu necesită vaccinări în masă, deoarece măsuri precum igiena și comportamentul sexual protejat vor ajuta la controlul răspândirii.

OMS a înregistrat peste 250 de infecții confirmate și suspectate de variola a maimuței, cu o răspândire geografică neobișnuită pentru boala, care este endemică în părți din vestul și centrul Africii, dar rară în alte părți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Război în Ucraina – Ziua 585 – O dronă ucraineană a rănit o persoană și a deteriorat o clădire în regiunea Briansk

UPDATE 7:00 - Un atac cu dronă din partea Ucrainei, care a avut loc sâmbătă în regiunea Briansk din sudul Rusiei, a rănit...

Acordarea ajutoarelor pentru pensionari

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a acestei luni. Potrivit Ministerului Muncii, 500 lei vor...

Slovacia va avea un guvern de stânga condus de Robert Fico. El a promis în campania electorală că va stopa ajutorul pentru Ucraina

Partidul populist, de stânga, Smer SD, condus de fostul premier Robert Fico, a câștigat alegerile parlamentare care s-au desfășurat sâmbătă, 30 noiembrie 2023, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies