25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalEste caniculă și secetă persistentă în China

Este caniculă și secetă persistentă în China

Un val de căldură(caniculă) persistent și secetă a secat râurile și lacurile în China, pe o mare parte din sud-vestul țării, în timp ce fermierii s-au luptat să găsească modalități de a-și salva recoltele pe fondul vremii extreme, a informat presa de stat luni (22 august).


Televiziunea de stat CCTV a arătat albia crăpată și expusă a lacului Poyang din provincia Jiangxi, în timp ce albia râului Jialing, un afluent al râului Yangtze din Chongqing, a avut, de asemenea, o soartă similară, potrivit Reuters.


În Nanchang, capitala provinciei Jiangxi, fermierii direcționau apa dintr-un canal către câmpurile crăpate pentru a-și iriga culturile din satul Xinhu, a arătat CCTV.

Este caniculă și secetă în China ceea ce a declanșat mai multe incendii de pădure în zona Chonging peste muntele Ba`Nan


Incendiile de pădure declanșate de seceta severă din Chongqing au ars peste muntele Ba’nan duminică (21 august), a informat CCTV. Autoritățile au evacuat locuitorii din apropiere și nu au fost raportate victime.


Meteorologii de stat au emis luni o „alerta roșie” pentru a 11-a zi consecutiv, deoarece vremea extremă a continuat să facă ravagii. Ei au ridicat, de asemenea, alerta națională de secetă la „portocaliu” – al doilea cel mai înalt nivel.

Orașul Chongqing din China, pustiu pe fondul caniculei intense

Orașul Chongqing din China a fost pustiu sâmbătă (20 august), în timp ce regiunea se confruntă cu un val de căldură rar întâlnit.

O mână de oameni au trecut în grabă prin oraș, purtând umbrele pentru a preveni arsurile solare.

Turistul Xu, în vârstă de 48 de ani, din provincia chineză Guangdong, a comparat-o cu un cuptor: „Nu regret că am venit aici. Doar simt valul de căldură. Simt cum este să fii într-un cuptor. Este o căldură sufocantă. Dar este în regulă. Aceste locuri turistice sunt încă destul de distinctive”.

Birourile au ridicat temperatura aerului condiționat și au oprit sistemul pentru a se odihni din când în când, cu scopul de a reduce povara sarcinilor electrice și de a preveni declanșarea unui scurtcircuit, a declarat pentru Reuters Peng Rong, un rezident local în vârstă de 34 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă