10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDronă a armatei: Fum peste Bahmut, soldați în tranșee

Dronă a armatei: Fum peste Bahmut, soldați în tranșee

Armata ucraineană a lansat duminică (26 martie) imagini  dintr-o dronă care arată fum peste orașul Bahmut asediat și afectat de bătălie, cu mulți soldați în tranșee.

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, generalul colonel Oleksandr Syrskyi, a declarat luni (27 martie) că trupele sale continuă să respingă atacurile grele rusești asupra orașului Bahmut din est și că apărarea acestuia este o „necesitate militară”, potrivit Reuters.

Reuters a reușit să verifice locația înregistrărilor aeriene prin picturi murale distinctive pictate pe partea laterală a blocurilor de apartamente și structura clădirii asortată cu imagini din satelit.

Reuters nu a putut verifica în mod independent data la care a fost filmată.

Armata ucraineană nu a oferit detalii și nu a spus când a avut loc vizita comandantului forțelor terestre, dar comentariile lui Syrskyi au semnalat intenția Ucrainei de a continua lupta în Bahmut, în ciuda numărului mare de morți acolo.

Poliția din Ucraina a salvat o fetiță de 6 ani dintr-un bloc asediat de la Bahmut

Poliția din Ucraina a salvat o fetiță de 6 ani dintr-un bloc ce se afla sub asediu la Bahmut.

Arina a fost găsită locuind cu bunicii ei într-un bloc de apartamente dărâmat din Bahmut.

După ce a trecut prin zăpadă uriașă pentru a ajunge la Arina, polițistul Pavlo Diachenko și doi colegi de lupta au condus-o pe Arina în orașul din apropiere, Sloviansk, pentru a se reîntâlni cu mama ei, Halina Danilchenko.

„Am auzit că un obuz a explodat în curte, de aceea m-am temut atât de mult”, a spus mama copilei, însărcinată în 24 de luni, potrivit orange.ro.

Diachenko a declarat că în Bahmut trăiesc încă aproximativ 200 de copii. Orașul găzduia aproximativ 70.000 de oameni înainte de război, dar oficialii spun că acum au mai rămas doar câteva mii de locuitori.

„Ne întâlnim cu familiile care sunt încă acolo și încercăm să le convingem să accepte să fie evacuate, fie întreagă familie, fie copiii. Deoarece copiii trebuie să trăiască într-un mediu pașnic”, a spus el pentru Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă