19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeȘtirile zileiDouglas Diamond a „mulțumit” după ce a câștigat premiul Nobel pentru economie

Douglas Diamond a „mulțumit” după ce a câștigat premiul Nobel pentru economie

Profesorul de economie Douglas Diamond a spus că a fost bucuros să afle că la convorbirea de dimineață devreme, de la 3:45 de luni (10 octombrie), nu a fost o farsă, ci mai degrabă un apel telefonic de la comitetul pentru premiul Nobel din Suedia.

Diamond a aflat că face parte dintr-un trio de economiști americani, inclusiv fostul președinte al Rezervei Federale Ben Bernanke, care a câștigat anul acesta Premiul Nobel pentru Economie pentru că a pus bazele modului în care puterile mondiale abordează acum crizele globale precum recenta pandemie sau Marea Recesiune din 2008, potrivit Reuters.

Premiul Nobel pentru fizică 2022 a fost câștigat de 3 cercetători

Cercetătorii Alain Aspect, John F. Clauser şi Anton Zeilinger au fost recompensaţi, marţi, cu premiul Nobel pentru fizică pe anul 2022 pentru „experimente revoluţionare” în domeniul mecanicii cuantice, potrivit unui anunţ făcut de Hans Ellegren, secretarul general al Academiei Regale Suedeze de Ştiinţe.

Cei trei vor împărţi premiul în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (circa 900.000 de dolari americani).

În prezent există un vast domeniu de cercetare care include calculatoare cuantice, rețele cuantice și comunicații criptate cuantic sigure.

Un factor cheie în această dezvoltare este modul în care mecanica cuantică permite ca două sau mai multe particule să existe în ceea ce se numește o stare de inseparabilitate cuantică. Ceea ce se întâmplă cu una dintre particulele dintr-o pereche inseparabilă determină ceea ce se întâmplă cu cealaltă particulă, chiar dacă acestea se află la mare distanță.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...

Vremea 25 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată țara. Vom avea un cer variabil,...

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies