2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternațional„ Cu inima frântă”: Familiile caută dreptate pentru cei 21 de adolescenți...

„ Cu inima frântă”: Familiile caută dreptate pentru cei 21 de adolescenți morți într-un bar din Africa de Sud

Familiile celor 21 de adolescenți, morți într-un bar din Africa de Sud, își caută acum dreptatea și vor să afle cauza morții lor.

Autoritățile sud-africane care investighează moartea a 21 de adolescenți, la o tavernă din orașul de coastă East London, în weekend, spun că cel mai probabil au fost uciși de ceva ce au mâncat, au băut sau au fumat.

Autoritățile sud-africane spun că 21 de adolescenți, găsiți morți într-o tavernă de pe coasta de est, în weekend au fost probabil uciși de ceva ce au mâncat, au băut sau au fumat.

Decesele încă inexplicabile din orașul East London au șocat națiunea și au adus o revărsare de durere.

Unii dintre cei decedați sărbătoreau examenele de sfârșit de școală, iar alții serbau o aniversare.

Cea mai mică, potrivit poliției, era o fată de 13 ani.

Familiile celor 21 de adolescenți morți într-un bar din Africa de Sud speră să se facă lumină cât mai repede în acest caz

De la o slujbă de rugăciune, Yandiswa Ngqoza, mătușa unuia dintre adolescenți, a spus că familia ei are inima frântă.

„Am pierdut unul dintre membrii familiei noastre – un copil care făcea clasa a 12-a anul acesta. Nu putem accepta. Suntem una dintre cele mai sărace familii și, întrucât stăm aici chiar acum, avem nevoie de dreptate pentru că nu știm ce s-a întâmplat.”

Rapoartele inițiale din presă sugerau că o prăbușire ar fi o posibilă cauză a morții.

Dar Unathi Binqose, purtătorul de cuvânt al departamentului provincial de siguranță comunitară din Eastern Cape, a spus că acest lucru a fost exclus „complet”.

Luni (27 iunie), el a spus că este „fie ceva pe care l-au ingerat și se va indica otrăvirea… fie este ceva pe care l-au inhalat”.

Se așteaptă ca autoritățile să elaboreze un raport toxicologic ca parte a investigației.

Președintele Cyril Ramaphosa s-a declarat duminică (26 iunie) îngrijorat de circumstanțele în care tinerilor li s-a permis să se adune la tavernă.

Este ilegal să se servească băuturi tinerilor sub 18 ani în Africa de Sud.

Un purtător de cuvânt al Eastern Cape Liquor Board a declarat că barul în cauză a avut licența pentru băuturi alcoolice revocată luni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă