9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeVideoCel puțin 12 persoane au murit într-o busculadă pe un stadion din...

Cel puțin 12 persoane au murit într-o busculadă pe un stadion din El Salvador

Cel puțin 12 persoane au murit și un număr nespecificat sunt răniți, după ce sâmbătă (20 mai) a izbucnit o busculadă pe un stadion de fotbal din El Salvador, a anunțat guvernul țării din America Centrală.

Alianza FC și Club Deportivo FAS jucau manșa secundă din sferturile de finală ale playoff-ului, pe stadionul Cuscatlan din capitala țării, San Salvador, când jocul a fost suspendat după ce a izbucnit o busculadă în secțiunea generală.

Cuscatlan poate găzdui peste 44.000 de fani, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari stadioane din America Centrală.

Cel puțin 12 persoane au murit atunci când stadionul s-a transformat într-un câmp de luptă, o anchetă fiind în curs

Ministrul guvernamental Juan Carlos Bidegain a declarat că stadionul s-a transformat într-un câmp de luptă.

Președintele din El Salvador, Nayib Bukele, a declarat că Poliția Națională Civilă și Biroul Procurorului General vor efectua o „investigație amănunțită” asupra evenimentelor de pe stadion, spunând pe Twitter: „ Toată lumea va fi investigată: echipe, manageri, stadion, box office, ligă, federație etc. Oricare ar fi vinovații, nu vor rămâne nepedepsiți”.

Federația Salvadorană de Fotbal a suspendat turneul.

„ Mega închisoare” pentru represiunea bandelor criminale din El Salvador

O „ mega închisoare” pentru represiunea bandelor criminale din El Salvador a fost deschisă într-o încercare de reprimare a criminalității crescute din această țară.

Guvernul din El Salvador mută mii de suspecți membri ai unei bande într-o „mega închisoare” recent deschisă, cel mai recent pas într-o represiune controversată împotriva criminalității care a determinat creșterea populației penitenciare a națiunii. Organizațiile pentru drepturile omului spun că oameni nevinovați sunt prinși în această decizie politică.

Totul arată ca o mare de piele și tatuaje.

Aceste imagini difuzate de guvernul din El Salvador arată transferul a aproximativ 2.000 de deținuți, dezbrăcați în pantaloni scurți și cu capul ras, în ceea ce a fost numit noua „mega închisoare” a țării.

Tocmai s-a deschis. Se crede că este cea mai mare închisoare din America, cu o capacitate de 40.000 de persoane, și este cel mai recent pas într-o reprimare controversată a criminalității care a determinat creșterea populației închisorilor din țară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...

Recomandări ANPC de Moş Nicolae, legate de jucării și dulciuri

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor, în contextul sărbătorii de Moş Nicolae, să achiziţioneze dulciuri numai din...

Negrescu: Există trei variante pentru aderarea la Schengen până la sfârşitul anului

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că există trei variante posibile pentru obţinerea unei decizii favorabile aderării României la Schengen...
Ultima oră
Pe aceeași temă