1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeVideoCasa Albă: Fondurile SUA pentru Ucraina sunt epuizate cu 96%

Casa Albă: Fondurile SUA pentru Ucraina sunt epuizate cu 96%

Fondurile SUA alocate pentru Ucraina au fost epuizate cu 96%, a declarat miercuri (8 noiembrie) purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, potrivit Reuters.

SUA consideră că Ucraina își poate recâștiga teritoriul, a spus Kirby, dar a recunoscut că progresul a fost lent.

S-a săturat Occidentul de războiul din Ucraina? Discuții discrete cu guvernul ucrainean pentru negocieri de pace cu Rusia

Occidentul pare că s-a săturat de războiul din Ucraina, iar oficiali americani și europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre ce ar putea implica eventualele negocieri de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial american de rang înalt și unui fost oficial american de rang înalt familiarizat cu discuțiile, potrivit NBC, transmite profit.ro.

Conversațiile au inclus linii foarte generale cu privire la ceea ce Ucraina ar putea fi nevoită să renunțe pentru a ajunge la un acord, au declarat oficialii.

Unele dintre discuții, pe care oficialii le-au descris ca fiind delicate, au avut loc luna trecută în timpul unei reuniuni a reprezentanților a peste 50 de națiuni care sprijină Ucraina, inclusiv membri NATO, cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, au declarat oficialii, citați de News.ro.

Discuțiile reprezintă o recunoaștere a dinamicii din punct de vedere militar pe teren în Ucraina și din punct de vedere politic în SUA și Europa, au spus oficialii. Ele au început pe fondul îngrijorărilor oficialilor americani și europeni cu privire la faptul că războiul a ajuns într-un impas și cu privire la capacitatea de a continua să ofere ajutor Ucrainei, au spus oficialii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă