15.2 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiCasa Albă către China: Nu folosiți vizita președintelui din Taiwan în SUA...

Casa Albă către China: Nu folosiți vizita președintelui din Taiwan în SUA ca „pretext”

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale de la Casa Albă, John Kirby, a declarat miercuri (29 martie) reporterilor cum China nu ar trebui să folosească o escală a președintelui din Taiwan Tsai Ing-wen în Statele Unite(SUA) ca pretext pentru a spori activitatea agresivă împotriva insulei.


„ Suntem conștienți că lucrurile sunt tensionate în acest moment” între Statele Unite și China, a spus Kirby, dar a cerut Beijingului să mențină deschise liniile de comunicare.


China revendică Taiwanul ca fiind al său și a promis că va relua insula ce se auto-conduce, chiar și prin forță, dacă este necesar.


Kirby a spus că Washington-ul încă dorește să reprogrameze o călătorie la Beijing a secretarului de stat Antony Blinken, care a fost amânată când un presupus balon spion chinez a tranzitat Statele Unite și a fost doborât de un avion de luptă american.

VIDEO: Taiwanul este sfidător, în timp ce China avertizează cu privire la represalii în cazul unei călătorii în SUA

Presiunea externă nu va împiedica Taiwanul să se implice în relația cu alte țări, a declarat miercuri președintele Tsai Ing-wen la plecarea în Statele Unite, într-o notă sfidătoare, după ce China a amenințat cu represalii dacă se va întâlni cu președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy.

Președinta taiwaneză Tsai Ing-wen a atins miercuri (29 martie) o notă sfidătoare, după ce China a amenințat cu represalii dacă se întâlnește cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, în timp ce se afla în tranzit prin Statele Unite săptămâna aceasta.

„Determinarea Taiwanului de a se globaliza va deveni tot mai puternică. Taiwanul este Taiwanul lumii. Cooperarea Taiwanului cu alte țări este un obiectiv important al administrației noastre. Presiunea externă nu va împiedica determinarea noastră de a schimba lucruri. Suntem calmi și încrezători, nu vom ceda și nici nu vom provoca,” a spus aceasta, înainte de a merge în SUA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă