14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiBuenos Aires face curățenie după petrecerea de la Cupa Mondială

Buenos Aires face curățenie după petrecerea de la Cupa Mondială

Mormane de gunoi au fost îngrămădite pe străzile din Buenos Aires și s-a făcut curățenie luni (19 decembrie), în timp ce orașul s-a trezit după petrecerea de victorie de la Cupa Mondială, cu o seară înainte.


Sărbătorile au început după ce Argentina a învins Franța la penalty-uri la Cupa Mondială din Qatar pentru a ridica trofeul de aur pentru a treia oară și au continuat mult timp în noapte.


După ce a suferit „dureri de inimă” în finala împotriva Germaniei, în urmă cu opt ani, Lionel Messi s-a alăturat compatrioților săi, Mario Kempes (1978) și Diego Maradona (1986), câștigând premiul „Mingea de aur” pentru cel mai bun jucător al turneului, adăugând o a treia stea la tricoul naționalei albiceleste.

A fost Bucurie la Buenos Aires la petrecerea de după finala câștigată de la Cupa Mondială, dar și multă mizerie ce a rezultat.

Cupa Mondială: Finală nebună! Argentina câștigă la loviturile de departajare

Am avut parte de o finală nebună care a ajuns în minutele de prelungire, cu răsturnări de situație, cu un Mbappe care a reușit un hat-trick și mult spectacol! După toate acestea, campioana s-a decis la loviturile de departajare, iar Argentina a reușit să învingă Franța, Messi și compania ridicând mult așteptata Cupă Mondială.

Se părea că Lionel Messi a reușit.

După o revenire uluitoare a francezilor în repriza a doua – grație a două goluri în aproximativ 90 de secunde ale tânărului superstar Kylian Mbappé – Franța și Argentina au ajuns în prelungiri, iar mai apoi la penalty-uri, unde Argentina a reușit să învingă.

A fost nevoie de 90 de minute regulamentare, de 30 de minute de prelungiri și de o lovitură de pedeapsă pentru a se decide.

Cele două superstaruri au fost cele care au intervenit primele pentru echipele lor la loviturile de departajare. Franța a tras prima lovitură, iar Kylian Mbappé, care a reușit un hat trick în acest meci, a trimis-o pe lângă argentinianul Emiliano Martínez.

Următorul a fost legenda. Lionel Messi s-a apropiat de punctul de pedeapsă și, cu calm, a reușit să înscrie.

Dar, după aceea, Franța a ratat următoarele două penalty-uri și a oferit Argentinei un avantaj mare. Iar după ce Gonzalo Montiel a reușit să înscrie patru goluri la rând pentru Argentina, s-a terminat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă