24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternațional Blinken: Încetarea discuțiilor de către China privind schimbările climatice dăunează „întregii lumi”

 Blinken: Încetarea discuțiilor de către China privind schimbările climatice dăunează „întregii lumi”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris luni (8 august) declarațiile făcute de China conform cărora va înceta cooperarea cu Statele Unite legat de schimbările climatice drept „pedepsirea întregii lumi, și în special a lumii în curs de dezvoltare”.

Blinken a discutat și despre conflictul din Ucraina și a spus că dacă Rusiei i s-ar permite să agreseze Ucraina, să invadeze și să cuprindă un teritoriu fără a i se opune cineva, atunci ar fi „sezon deschis” în întreaga lume pentru așa ceva, potrivit Reuters.

China nu vrea să mai dialogheze legat de schimbările climatice cu SUA generând un val de critici la nivel mondial

Înaltul diplomat al Statelor Unite a vorbit la o conferință de presă alături de ministrul de externe al Africii de Sud Naledi Pandor, în cadrul unei vizite care îl va duce și în Republica Democrată Congo și Rwanda.

„Dacă permitem unei țări mari să agreseze una mai mică, să o invadeze pur și simplu și să-i ia teritoriul, atunci va fi un sezon deschis pentru așa ceva, nu doar în Europa, ci în întreaga lume”, a spus Blinken.

ONU: „Schimbările climatice sunt greu de combătut fără cooperarea dintre SUA și China”

„Nu există nicio modalitate de a rezolva cele mai presante probleme ale lumii fără un dialog și o cooperare eficientă între Statele Unite și China”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului ONU, Antonio Guterres, Stephane Dujarric, după ce Beijingul a întrerupt discuțiile cu Washingtonul pe tema climei.

Combaterea schimbărilor climatice a fost un domeniu cheie de cooperare între cele două superputeri. Dar, China a suspendat discuțiile ca parte a escaladării represaliilor sale față de vizita în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Scurta vizită a lui Pelosi în această săptămână în Taiwanul autoguvernat, pe care China îl revendică ca fiind al său, a înfuriat Beijingul și a declanșat exerciții militare chinezești la o scară fără precedent în mările și în aerul din jurul insulei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă