21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalAustralienii o plâng pe Olivia Newton-John: „O icoană australiană”

Australienii o plâng pe Olivia Newton-John: „O icoană australiană”

Australienii au fost întristați și șocați când s-au trezit cu știrea că Olivia Newton-John, cântăreața pieselor „I Honestly Love You” și „Physical” și vedeta filmului de succes musical „Grease”, a murit luni, la vârsta de 73 de ani, în casa ei din California de Sud.


Moartea interpretei născute în Marea Britanie și crescută în Australia a fost anunțată pe contul ei de Instagram, spunând că „a murit liniștit” la casa ei de la fermă „înconjurată de familie și prieteni”, potrivit Reuters.


Newton-John, de patru ori câștigătoare al unui premiu Grammy, a dezvăluit în 2017 că o recidivă a cancerului de sân a metastazat și s-a extins la nivelul spatelui, forțând-o să anuleze spectacolele.

Cu douăzeci și cinci de ani mai devreme, Newton-John a suferit o mastectomie parțială, ceea ce a determinat-o să devină un avocat al cercetării cancerului de sân și al altor probleme de sănătate și să înființeze o unitate de cercetare pentru tratamentul cancerului în Australia.

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară

Într-un interviu acordat postului Seven, afiliat CNN, difuzat duminică seară, ea a declarat că se tratează pentru un cancer care i-a fost descoperit în 2017 la baza coloanei vertebrale. Ea se foloseşte atât de medicina „modernă”, cât şi de remedii naturale.

„Soţul meu este mereu lângă mine, mă susţine, şi cred că voi învinge şi acesta este scopul meu”, a spus ea.

În 1992, ea a fost diagnosticată prima dată cu cancer la sân, pe care l-a învins, şi a susţinut campanii privind efectuarea de analize în acest sens. Un centru oncologic din Melbourne îi poartă numele – Olivia Newton-John Cancer Wellness Research Center.

Al doilea diagnostic i-a fost pus în 2013. Atunci a fost vorba despre un nou cancer de sân care s-a extins la umăr, obligând-o să amâne un turneu în SUA şi Canada.

Acum, în urma celui de-al treilea diagnostic, cântăreaţa a declarat pentru Seven că ia ulei de canabis, pentru dureri, tratament care speră că va fi cândva disponibil în Australia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Vicepreședintele american Harris laudă alianța SUA-Japonia

Vicepreședintele american Kamala Harris a avut luni (26 septembrie) o întâlnire bilaterală cu premierul japonez Fumio Kishida, înaintea funeraliilor fostului prim-ministru Shinzo Abe, marți...

Șase țări care pot fi explorate la prețul unui iPhone 14

Ei bine, fiecare iubitor de Apple este cu siguranță la curent cu lansarea a celui mai recent iPhone14. Fiind unul dintre cele mai bine...

Studiu: Consumul de produse lactate poate proteja împotriva diabetului

Un studiu a analizat îndeaproape produsele de origine animală și a descoperit, în mod surprinzător, că anumite produse lactate pot proteja împotriva diabetului. Carnea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă