25.5 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeȘtirile zileiArmata ucraineană desfășoară exerciții lângă granița cu Belarus

Armata ucraineană desfășoară exerciții lângă granița cu Belarus

Armata ucraineană e în alertă din nou la nord și desfășoară exerciții chiar lângă granița cu Belarus care este aliatul Rusiei.

Trosnetul de focuri de armă și vuietul vehiculelor blindate au umplut miercuri (11 ianuarie) orașele adormite din vestul Ucrainei, lângă granița cu Belarus, potrivit Reuters.

Oleksandr Tsis, comandantul Brigăzii 104 de Apărare Teritorială, a spus că inamicul se poate aduna de-a lungul granițelor de la nord.


Ucraina se teme că Rusia ar putea aduce și dezvolta forțe pe teritoriul aliatului său, Belarus, înainte de a lovi în nord-vestul sau nord-estul Ucrainei sau chiar să încerce să meargă spre Kiev, așa cum a făcut când a invadat-o în februarie anul trecut.

Armata ucraineană face exerciții la granița cu Belarus, iar prin deschiderea unui front în nord, Moscova ar disloca din forțele Kievului concentrate în sud și în est


Prin redeschiderea unui front din nord, Rusia ar întinde forțele Kievului, care s-au concentrat luni de zile pe bătălii sângeroase care se desfășoară în est și sud, forțând-o să devieze forțele către nord.


În ciuda faptului că au adus o presiune colosală asupra orașului din est, Soledar, în ultimele zile, forțele ruse au părut că sunt pe piciorul din spate pe câmpul de luptă de luni de zile, iar un asalt brusc din Belarus ar marca o schimbare uimitoare de dinamică.


Serhiy Nayev, comandantul Forțelor Comune ale Ucrainei, a declarat că Ucraina are suficiente forțe pentru a apăra amenințarea actuală și că va egala orice creșteri de pe cealaltă parte a graniței în natură dacă va fi necesar.


“În acest moment, nu observăm astfel de acțiuni. (Trupele din Belarus) sunt în aceeași stare ca în decembrie”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ludovic Orban susține că fostul președinte ANAF este doar “acarul Păun”. Vinovat e Guvernul

Ludovic Orban, fost premier al României și fost președinte PNL, consideră că Lucian Heiuș, care a demisionat din funcția de președinte ANAF, este doar...

Câciu anunță un nou șef interimar la ANAF în locul lui Heiuș

În contextul demisiei președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a demiterii președintelui Autorității Naționale a Vămilor, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, declară: “Astăzi s-au luat...

Ludovic Orban susține că fostul președinte ANAF este doar “acarul Păun”. Vinovat e Guvernul

Ludovic Orban, fost premier al României și fost președinte PNL, consideră că Lucian Heiuș, care a demisionat din funcția de președinte ANAF, este doar...
Ultima oră
Pe aceeași temă