10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei80 de persoane au fost salvate după ce o barcă de migranți...

80 de persoane au fost salvate după ce o barcă de migranți a eșuat

Aproximativ 80 de persoane au fost salvate, iar pentru 15 sunt temeri că ar fi dispărute, după ce o ambarcațiune(barcă) de migranți a eșuat în mările furtunoase.

Salvatori și localnici s-au luptat pentru a salva zeci de migranți prinși între stânci și valuri după ce o barcă de migranți a eșuat pe insula Kythira din Grecia, joi (6 octombrie), potrivit Reuters.

80 de persoane aflate pe o barcă cu migranți au eșuat în largul coastelor unei insule grecești pe o mare furtunoasă

Migranții au încercat să escaladeze mai multe stânci în siguranță, în timp ce alții au fost prinși la poalele stâncilor sau deja plutesc în mările agitate.

Localnicii și salvatorii au aruncat migranților frânghii și dispozitive de plutire.

Comandantul Flotei Mării Negre ar fi murit în naufragiul crucișătorului Moskva

Comandantul Flotei Mării Negre a Rusiei, amiralul Igor Osipov, ar fi murit în timpul naufragiului crucișătorului Moskva.

Această ipoteză este prezentată de presa britanică, pe baza informațiilor difuzate de surse militare ucrainene. Amiralul Osipov era comandantul Flotei Mării Negre la momentul în care s-a scufundat Moskva. Acesta a fost nava amiral a Flotei Mării Negre.

După pierderea navei Moskva, amiralul Osipov n-a mai fost văzut în public. El a lipsit inclusiv de la parada desfășurată la Moscova de Ziua Victoriei, 9 mai.

Semne de întrebare privind situația amiralului rus au apărut imediat după scufundarea crucișătorului. Inițial s-a vehiculat ideea că el ar fi arestat, în contextul anchetei desfășurate de Rusia pentru a stabili cauza scufundării navei Moskva. Acum, se emite ipoteza că amiralul Osipov s-ar fi aflat la bordul navei Moskva în momentul în care aceasta s-a scufundat. În acest caz, ar fi posibil ca el să fi murit.

Rusia a anunțat că un singur marinar a murit în timpul naufragiului și a prezentat imagini ale celorlalți membri ai echipajului, care ar fi ajuns ulterior în orașul Sevastopol din Crimeea. În schimb, Ucraina afirma că întreg echipajul a dispărut în valuri.

Comandantul Flotei nu putea să comande direct crucișătorul, chiar dacă se afla la bord
Prezența unui amiral la bordul unei nave a flotei din subordine nu este ceva neobișnuit. Dar chiar și în această situație, comenzile la bordul navei le dă comandantul navei, chiar dacă amiralul este șeful lui.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă