4.1 C
București
luni, 28 noiembrie 2022
AcasăInternațional17 migranți au fost salvați după o misiune dramatică pe mare

17 migranți au fost salvați după o misiune dramatică pe mare

17  migranți au fost salvați în Marea Mediterană miercuri (15 iunie) de nava „Aita Mari” a ONG-ului spaniol „Humanitarian Maritime Rescue”, după ce au sărit dintr-o barcă pentru a evita să fie capturați de paza de coastă libiană.

Înregistrările TV au arătat bărci de salvare care se grăbesc să salveze migranții de la înec, membri ai personalului aruncând veste de salvare și asistându-i după îmbarcare.

Optzeci și șase de migranți care au rămas pe barca din cauciuc au fost capturați de paza de coastă libiană, a spus ONG-ul.

17 migranți au fost salvați de pe Marea Mediterană într-o tentativă de a fugi din Libia

„Am vorbit despre asta și am auzit de multe ori despre asta, despre modul în care oamenii care fug din Libia preferă să se înece decât să se întoarcă în Libia, dar nu am văzut niciodată așa ceva și este foarte greu”, a spus șeful de salvare al misiunii, Izaskun Arriaran.

Salvarea a avut loc în apele internaționale, iar nava „Aita Mari” se îndreaptă spre Lampedusa pentru a solicita asistență medicală pentru un migrant rănit în vârstă de 15 ani, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al ONG-ului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României, Nicolae Ciucă, la București, în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie 2022. Întâlnirea celor doi șefi...

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României, Nicolae Ciucă, la București, în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie 2022. Întâlnirea celor doi șefi...

Planul de război al generalului Ciucă. Oricare ar fi votul JAI, România intră în Schengen

România va fi primită în Spațiul Schengen indiferent care ar fi decizia din Consiliul JAI (Justiție – Afaceri Interne), care se va reuni la...
Ultima oră
Pe aceeași temă