3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiIohannis a fost la Cernavodă. Ce ambiții avem în domeniul energiei nucleare

Iohannis a fost la Cernavodă. Ce ambiții avem în domeniul energiei nucleare

Klaus Iohannis a mers joi la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Cu această ocazie, șeful statului a transmis că ambiția conducerii centralei nucleare este ca la orizontul anului 2030 să se pornească următoarea unitate.

„Ambiția conducerii centralei este ca la orizontul anului 2030 să se pornească următoarea unitate, respectiv înainte de 2030 să se pornescă Unitatea 1 cea pe care o menționam azi într-o formă retehnologizată, modernizată”, a explicat Klaus Iohannis.

România are potențial de a deveni un hub european în domeniul energiei, este de părere preşedintele Klaus Iohannis.

„Obiectivul energetic nuclear al României este în primul rând un obiectiv strategic, de asigurare a securității energetice pe plan național și regional.

Țara noastră beneficiază de un mix energetic echilibrat, însă avem nevoie în continuare de noi capacități energetice, din diverse surse, nu doar nucleare, bazate pe tehnologii noi și moderne. Și ne dorim ca investițiile din energie să antreneze dezvoltarea pe orizontală a industriilor de profil din țara noastră.

România are potențialul de a deveni un jucător important și un hub european în domeniul energiei, iar acest potențial trebuie fructificat cu hotărâre și responsabilitate.

Este modul prin care putem schimba profilul energetic actual al României și să devenim un exportator net de energie în regiune”, a spus Klaus Iohannis, la Cernavodă.

Tot el a prezentat și avantajele investițiilor de la Cernavodă.

„Astfel, România va putea să producă mai multă energie electrică și va putea să reducă semnificativ emisiile de dioxid de carbon”, a precizat Iohannis.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vremea se strică! Atenționare valabilă pentru toată țara

Vremea se strică! ANM a transmis o informare meteo de precipitații, intensificări ale vântului și polei, valabilă în mare parte din țară de duminică...

Guvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de tulpina Omicron, cea mai nouă formă a virusului Covid. Discuția se poartă într-o ședință de urgență a Executivului,...

Apelul Papei Francisc către omenire

Papa Francisc, aflat în vizită în Grecia, a făcut apel către întreaga omenire și legat de criza imigranților, în afară de situația grea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă