31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiIohannis a fost la Cernavodă. Ce ambiții avem în domeniul energiei nucleare

Iohannis a fost la Cernavodă. Ce ambiții avem în domeniul energiei nucleare

Klaus Iohannis a mers joi la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Cu această ocazie, șeful statului a transmis că ambiția conducerii centralei nucleare este ca la orizontul anului 2030 să se pornească următoarea unitate.

„Ambiția conducerii centralei este ca la orizontul anului 2030 să se pornească următoarea unitate, respectiv înainte de 2030 să se pornescă Unitatea 1 cea pe care o menționam azi într-o formă retehnologizată, modernizată”, a explicat Klaus Iohannis.

România are potențial de a deveni un hub european în domeniul energiei, este de părere preşedintele Klaus Iohannis.

„Obiectivul energetic nuclear al României este în primul rând un obiectiv strategic, de asigurare a securității energetice pe plan național și regional.

Țara noastră beneficiază de un mix energetic echilibrat, însă avem nevoie în continuare de noi capacități energetice, din diverse surse, nu doar nucleare, bazate pe tehnologii noi și moderne. Și ne dorim ca investițiile din energie să antreneze dezvoltarea pe orizontală a industriilor de profil din țara noastră.

România are potențialul de a deveni un jucător important și un hub european în domeniul energiei, iar acest potențial trebuie fructificat cu hotărâre și responsabilitate.

Este modul prin care putem schimba profilul energetic actual al României și să devenim un exportator net de energie în regiune”, a spus Klaus Iohannis, la Cernavodă.

Tot el a prezentat și avantajele investițiilor de la Cernavodă.

„Astfel, România va putea să producă mai multă energie electrică și va putea să reducă semnificativ emisiile de dioxid de carbon”, a precizat Iohannis.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...

Două monede antice de aur au fost date înapoi României de Regatul Unit al Marii Britanii

Două monede antice de aur au fost înapoiate României din Regatul Unit al Marii Britanii prin colaborarea dintre instituțiile britanice și autoritățile românești. Reprezentanţi ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă