31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăTehnologieHuawei donează vouchere profesionale în valoare de 1 milion de yuani pentru...

Huawei donează vouchere profesionale în valoare de 1 milion de yuani pentru a ajuta femeile să-și îmbunătățească abilitățile tehnologice

Huawei a anunțat că va dona vouchere pentru examenul de competențe profesionale în valoare de 1 milion CNY pentru 2.000 de studente de la universități orientate spre aplicații și școli profesionale secundare și superioare din China. Acest grant are scopul de a contribui la îmbunătățirea abilităților profesionale și la creșterea participării în industria tehnologiei în rândul tinerelor femei din China.

Ca parte a programului HUAWEI Women Developers (HWD), de grant vor beneficia în principal studenții din universitățile și școlile care pilotează programul de certificare a competențelor profesionale de dezvoltare a aplicațiilor mobile Huawei 1+X. Aceste instituții pot solicita vouchere gratuite de examen și le pot distribui studenților care urmează să susțină examenele.

Examenele sunt concepute pentru studenții care se specializează în dezvoltarea de aplicații mobile, dezvoltarea de produse inteligente, tehnologie software, servicii AI, aplicații IoT și altele. Huawei oferă, de asemenea, cursuri personalizate pentru profesori și materiale didactice acestor universități și școli.

Wu Yadong, decanul Școlii de Informatică și Inginerie de la Universitatea de Știință și Inginerie din Sichuan, a declarat: „Suntem încântați să vedem că programul HWD a intrat în parteneriat cu universități. Din păcate, am descoperit că doar câteva studente STEM intră efectiv în industria tehnologiei. după absolvire, făcând diferența de gen în industria tehnologiei chiar mai mare decât ceea ce vedem în școlile noastre. Așa că ne-am preocupat de mult timp cum să le ajutăm pe elevele să se pregătească și să găsească locuri de muncă în industria tehnologică. Cred că programe precum HWD pot ajuta mai multe eleve să obțină abilitățile profesionale de care au nevoie pentru a avea o carieră în industria tehnologiei și pentru a-și elibera întregul potențial.

Pe lângă voucherele de examen, Huawei a anunțat și mai multe cursuri online noi prin intermediul site-ului său pentru dezvoltatori Huawei, inclusiv „Puterea și dezvoltarea femeilor în tehnologie” și „Un ghid cuprinzător pentru designul interfeței mobile mobile”. Ambele cursuri vor fi oferite cu reducere timp de două luni pentru toți dezvoltatorii.

Membrul consiliului de administrație al Huawei și vicepreședintele senior Catherine Chen a declarat: „În era digitală, femeile vor fi o piatră de temelie a industriei tehnologice. Participarea sporită și împuternicirea femeilor vor deschide o lume întreagă de noi posibilități și vor aduce noi progrese tehnologice și de afaceri. Huawei se angajează să ajute femeile talentate să se implice în tehnologie și să ofere mai multe oportunități și platforme pentru ca femeile să-și dezvolte potențialul și să ne conducă către un viitor mai prosper și mai echitabil.

De când a fost lansat, în martie 2021, programul HWD a găzduit o varietate de activități, inclusiv Premiul pentru femei în domeniul tehnologiei din cadrul concursului de inovare în aplicații Huawei HMS, sesiuni de formare pentru dezvoltatori offline pentru femei, prezentări de aplicații de la dezvoltatoare remarcabile pe site-ul Huawei și implicarea acestor dezvoltatori în evenimentele corporative ale Huawei.

Cele mai citite

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru cel mai mare centru de date din centrul și sud-estul Europei

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru cel mai mare centru de date din centrul și sud-estul Europei, în cadrul proiectului denumit ClusterPower. Compania...

Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi proiectele de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe...

Frica nucleară – ”ultima pandemie”

Ordinea mondială nu se poate institui plenar – vorba marxistului – decât prin provocarea fricilor consecutive. A fost pandemia, a scăzut temerea războiului. S-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă