5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăTechVictor Ponta: Demagogia și ipocrizia PNL par a fi concurate doar de...

Victor Ponta: Demagogia și ipocrizia PNL par a fi concurate doar de gogomania liderilor săi

Demagogia și ipocrizia se plătesc întotdeauna, a scris fostul premier Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook, în contextul anunțului făcut de PNL, cu privire la intenția de a solicitat anumite modificări legislative, prin care să fie eliminate unele categorii de incompatibilităţi care se aplică aleşilor locali. 

Fostul premier a precizat că inițiativa liberalilor este bună, însă „pornește prost din două motive”. Astfel, Victor Ponta a explicat că „exact aceeași modificare legislativă a fost propusă de PSD”, însă „toți <<ofițerii>> din presă au tăbărât pe inițiatori cu lozincile cunoscute – stat de drept, apărarea corupților”, astfel că „lașii” de la PNL au tăcut „chitic de frică”, la acel moment.

Un al doilea motiv invocat de Victor Ponta este faptul că „acele prevederi exagerate din lege au făcut până acum numeroase victime printre aleşii locali”. „Sute de primari şi consilieri au fost declaraţi incompatibili (unii au şi dosare penale). Dar există însă şi o mare şi unică excepţie – da, aţi ghicit, fostul primar al Sibiului, domnul Iohannis, care aflat într-o situaţie identică a fost declarat: ‘compatibil’! şi acum PNL vrea să modifice legea deşi în cazul şefului lor (şi doar în acest caz) legea s-a dovedit foarte, foarte bună! Demagogia şi ipocrizia PNL par a fi concurate doar de gogomănia liderilor săi!”, a adăugat fostul premier.

Citește și: Fostul premier Victor Ponta, audiat la DNA Ploiești, în dosarul lui Ghiță

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Ciprian Dobre, a anunţat, vineri, că liberalii vor solicita anumite modificări legislative astfel încât să fie eliminate unele categorii de incompatibilităţi care se aplică aleşilor locali, potrivit Agerpres. El a explicat că modificările pe care le propune PNL vizează „eliminarea unui concept unic în lume descoperit în România – incompatibilitatea între un interes public şi un interes public”.

„Vom solicita grupului parlamentar al PNL modificarea Legii 215 prin care şi azi se prevede incompatibilitatea unui consilier local de a vota viceprimar în consiliu dacă el e persoana care aspiră la acest titlu şi acelaşi lucru la consiliul judeţean. (…) A doua incompatibilitate e legată de o modificare a Legii 131 prin care solicităm ca primarii, viceprimarii şi preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ să poată face parte din consiliile de administraţie ale societăţilor comerciale de interes local, regiilor autonome de interes local, în special atunci când vine vorba despre utilităţi”, a afirmat Ciprian Dobre.

Citește și: Băsescu: PNL şi PSD „îşi vor da mâna” după alegerile din iunie

Cele mai citite
00:02:05

Marea Britanie pune presiune asupra Rusiei să se retragă

Marea Britanie a făcut presiuni vineri asupra Rusiei să se retragă de la granița Ucrainei, înainte de a face „o greșeală strategică masivă.” Vorbind...
00:00:54

Bombardiere rusești cu capacitate nucleară zboară deasupra Arcticii

Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au survolat Arctica în cadrul unui zbor de antrenament, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării. Bombardiere rusești surprinse...

Incidența COVID în București a trecut de 8 la mie

Incidenţa COVID-19 calculată la 14 zile pentru Capitală este, astăzi, de 8,03 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă